Sommerhuse æder pensionen

Sommerhussalget halveret siden 2004

Folk, der har købt sommerhus som en pensionsinvestering er i en klemme, siger lektor i boligøkonomi. Foto: Ernst van Norde
Folk, der har købt sommerhus som en pensionsinvestering er i en klemme, siger lektor i boligøkonomi. Foto: Ernst van Norde

Danske sommerhusejere er kommet i en alvorlig klemme på det bundfrosne boligmarked. Det gælder især dem, der har købt sommerhus for at investere, skriver Ekstra Bladet i dag.

- De, der har investeret i et sommerhus som en pensionsopsparing og regner med at skulle have pengene ud inden for de næste tre år, er i en alvorlig klemme. De får ikke deres penge, i bedste fald får de langt mindre end beregnet, siger lektor i boligøkonomi Morten Skak, Syddansk Universitet.

Lige nu er knap 12.000 sommerhuse til salg. Fælles for de fleste af dem er, at priserne er raslet ned, og at det tager længere og længere tid at få dem solgt, hvis det overhovedet lykkes.

Siden 2004 er sommerhussalget således halveret. Dengang tog det typisk godt fire måneder at få solgt et sommerhus. I dag er der tale om 14 måneder. Samtidig meldes der om konstante prisfald i næsten hele landet. Kun i få områder er priserne steget.

Hos formanden for Danmarks Ejendomsmæglerforening, Steen Winther-Petersen er der ikke megen trøst at hente.

- De, der investerede i midt-00’erne sidder i dag enten som teknisk insolvente eller som stavnsbundne. De kan ikke få det for deres bolig, som de har givet for den, og som de har investeret i den. Og så er der kun en ting at gøre, og det er at være glad for sit hus, siger han til Ekstra Bladet.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag:

* 'Min opsparing er forduftet'

* Sådan svinger priserne

* Gode råd til sælgere - og købere

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere