Her må du ikke låne til huskøb

'Udkantsdanmark' blacklistes: For første gang indrømmer et realkreditinstitut, at det rent faktisk har indført sorte pletter på danmarkskortet

Nu findes der områder i Danmark, hvor realkreditinstitutterne automatisk nægter at låne dig penge til huskøb (foto: Google Maps)
Nu findes der områder i Danmark, hvor realkreditinstitutterne automatisk nægter at låne dig penge til huskøb (foto: Google Maps)

Det er BRFkredit, som automatisk siger nej, når man som kunde ønsker at købe et hus på øen Årø i Lillebælt ud for Haderslev, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Lige nu vurderer vi nok, at omsætteligheden på Årø er af en sådan karakter, at vi ikke ønsker at belåne ejendommene på øen, siger Torben Hansen, kreditdirektør i BRFkredit.

Udmeldingen er kontroversiel, fordi realkreditsektoren hidtil har benægtet, at der er områder, hvor man automatisk nægter købere at låne penge. Derfor kræver by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) en god forklaring.

- Realkreditinstitutterne har tidligere forsikret mig om, at der ikke er områder, hvor de ikke ønsker at belåne ejendomme. Meget tyder nu på, at de ikke har fortalt hele sandheden, og jeg vil derfor tage en alvorlig snak med sektoren igen, siger Carsten Hansen.

Ifølge privatøkonomisk rådgiver og indehaver af Finanshuset i Fredensborg Kim Valentin er det ikke kun på Årø, at realkreditinstitutter siger nej til belåning af ejendomme.

- Der er flere forskellige områder i landet, hvor realkreditinstitutterne ikke ønsker at låne penge ud i øjeblikket, men de ønsker ikke, at offentligheden finder ud af, hvor det er. Problemet er, at det presser prisen på alle boliger i området yderligere, hvis det bliver kendt, at man ikke kan låne penge til at købe dem, siger han til avisen

LÆS OGSÅ:

Se også: Du kan sagtens købe Anholt

LÆS OGSÅ:

Se også: Ingen kender fremtidens boliglån

LÆS OGSÅ:

Se også: Så meget er prisen på din bolig faldet

Ekstra Bladet vil gerne finde flere af Realkreditinstitutternes 'sorte huller'. Har du fået nej til et Realkreditlån, kun fordi det hus, du ville købe, lå et forkert sted? Så tip os på 1224@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer