Borgmester: Boykot BRFkredit

Borgmester opfordrer danskerne til at boykotte BRFkredit, fordi de ikke vil give lån til boligkøb på øen Aarø

Haderslevs borgmester Jens Gjesing opfordrer til boykot af BRF Kredit, efter de har meldt offentligt ud, at de ikke låner penge til folk, der vil købe hus på Årø. (Foto: Socialdemokraterne)
Haderslevs borgmester Jens Gjesing opfordrer til boykot af BRF Kredit, efter de har meldt offentligt ud, at de ikke låner penge til folk, der vil købe hus på Årø. (Foto: Socialdemokraterne)

Hvis man spørger borgmester Jens Gjesing (A) fra Haderslev, er der kun én måde at sætte en stopper for BRFkredits modstand mod at låne penge til folk, der vil købe en bolig på øen Aarø, der ligger ud for Haderslev.

Danskerne skal 'stemme med fødderne' og boykotte BRFkredit.

- Der er kun én reaktionsmulighed, og det er at bede borgere om at vende sig fra BRFkredit og så finde nogle kreditinstitutter, der har en ordentlig social profil og tager et samfundsmæssigt ansvar - også for udkantsområderne, siger Jens Gjesing til Ritzau.

Se også: De bestemmer hvor vi skal bo

Hans reaktion kommer, efter at BRFkredit i Jyllands-Posten udtaler, at de ikke vil låne penge til folk, der vil købe bolig på øen Årø ud for Haderslev.

- Jeg synes, at det er forargeligt og chokerende, at man vil gøre det endnu mere vanskeligt at skabe udvikling på øer og i udkantsområder, siger Jens Gjesing.

'De har selv skabt boligboblen'
Han forstår godt, at kreditinstitutterne må passe ekstra godt på deres lån i krisetider, men han mener ikke, at det er en undskyldning for at lave såkaldte sorte udlånshuller på danmarkskortet.

- De har selv været med til at skabe en boligboble ved at låne penge ud til spekulationsbyggerier rundt omkring. Og det er ved gud ikke på Aarø, de her penge er blevet tabt - det er sket centralt i landet, siger Jens Gjesing.

Se også: Her må du ikke låne til huskøb

Hos BRFkredit lyder forklaringen, at "omsætteligheden på Aarø er af en sådan karakter, at vi ikke ønsker at belåne ejendommene på øen". Det siger Torben Hansen, der er kreditdirektør i DRFkredit, til Jyllands-Posten.

Men den forklaring køber Jens Gjesing ikke.

- Det her handler faktisk om, at der er en bolig, der er i gang med at blive solgt - og så stopper BRFkredit omsætningen ved ikke at ville give et lån. Det er ikke fordi, man ikke kan sælge en bolig. Så nej, jeg kan ikke forstå det, siger Jens Gjesing.

0 kommentarer
Vis kommentarer