Så meget er prisen på din bolig faldet

Hus- og ejerlejlighedspriserne er raslet ned de seneste fem år. Se her, hvor det gik bedst og værst for sælgerne

Boligpriserne er styrtdykket flere steder i landet de seneste fem år. Nogle har dog grund til at glæde sig over prisstigninger på kvadratmetrene. (Foto: Colourbox)
Boligpriserne er styrtdykket flere steder i landet de seneste fem år. Nogle har dog grund til at glæde sig over prisstigninger på kvadratmetrene. (Foto: Colourbox)

Er du husejer i byen Nordborg på Als i Sønderjylland er du en af dem, der siden 2006 i gennemsnit har tabt flest penge på bolig. Her er prisen for én kvadratmeter villa faldet med 52,9 procent i perioden fra 4. kvartal i 2006 til 4. kvartal i 2011.

Mens alsingerne ikke har meget at fejre, kan andre sønderjyder ikke langt fra den frugtbare ø til gengæld glæde sig over de største stigninger i kvadratmeterpriserne på landsplan. I Aabenraa er huspriserne steget med lige over 19 procent. Det samme er tilfældet i landets femtestørste by Esbjerg og i Fjerritslev ved Limfjorden.

Boligsiden Boliga har undersøgt kvadratmeterpriserne på solgte boliger fra 2006 til 2011, som i flere områder af landet er styrtdykket.

LÆS OGSÅ:

Se også: Drømmevillaer, du lige netop ikke har råd til

Samlet set har sælgerne i 83 af de 91 postnumre, der indgår i undersøgelsen af villamarkedet, oplevet prisfald fra 2006 til 2011.

I Aarhus V får sælgerne i dag cirka 10 procent mindre for husene end i slutningen af 2006. Også øst for Storebælt er huspriserne dalet. I København S er de raslet nedad med 26,6 procent.

SE HER HVOR MEGET PRISERNE I DIT OMRÅDE ER FALDET

Men ikke kun husejerne har set priserne rasle ned. Helsingør i Nordsjælland er hårdest ramt på kvadratmeterpriserne, når det kommer til ejerlejligheder. Ifølge Boliga fik sælgere i efteråret 2001 halvt så meget pr. kvadratmeter i forhold til efteråret 2006. I hovedstadens omegnsområder Søborg og Taastrup er der i perioden blevet barberet mellem 44 og 46 procent af kvadratmeterpriserne på ejerlejligheder. Sådan ser det også ud i København NV.

LÆS OGSÅ:

Se også: Så meget koster din by

På det fancy Frederiksberg lyder prisfaldet på ejerlejligheder på 35,2 procent, mens man finder den mindste forskel i Aalborg, hvor priserne er faldet 16,8 procent.

TJEK PRISUDVIKLINGEN PÅ EJERLEJLIGHEDERNE HER

0 kommentarer
Vis kommentarer