Kæmpede mod andelshajer i årevis

Ekstra Bladets afsløring af Danmarks værste andelsbanditter vækker harme: - Vi bliver røvrendt, mener nu tidligere andelshaver

Advokat Nicolai Giødesen har i årevis medvirket til at stifte usikre andelsforeninger. Ekstra Bladets afslørede søndag, at han ufortrødent fortsætter (foto: Kristian Linnemann)
Advokat Nicolai Giødesen har i årevis medvirket til at stifte usikre andelsforeninger. Ekstra Bladets afslørede søndag, at han ufortrødent fortsætter (foto: Kristian Linnemann)

Ekstra Bladet kunne henholdsvis søndag og mandag afsløre, hvordan advokat Nicolai Giødesen og hans valuarteam scorer kassen på at gøre andelsboliger til fallitbo, og Giødesen selv køber andelsboliger i de foreninger, han er med til at stifte og dermed har en økonomisk interesse i.

Det har fået en lang række andelshavere til at henvende sig til Ekstra Bladet med deres erfaringer med 'andelsbanditterne'.

Droppede Giødesen
En af dem er Kurt Petersen fra Valby. Som mangeårig medlem af Andelsboligforeningen Kærskifte og nu Grundejerforeningen Kærskifte, som Giødesen stiftede i 2009, har han i årevis kæmpet frem og tilbage med de lidt for smarte andelsfolk.

- Jeg valgte at købe min bolig, idet jeg ikke havde tillid til Giødesens vilde projekt. De andelshavere, som ikke købte deres boliger, men valgte at tro på Nicolai Giødesen og valuar Finn Mallings opskruede værdier, er nu havnet i den omtalte andelsfælde, siger Kurt Petersen.

Allerede i 2008 blev Andelsboligbyggeriet Kærskifte og Nicolai Giødesens navn nævnt i samme sætning, da Ekstra Bladet første gang kastede lys over advokatens tvivlsomme metoder. Men avisens seneste afsløringer viser altså, at han ufortrødent fortsætter med at føre folk bag lyset i tæt samarbejde med sin faste valuar, Finn Malling.

Urealistisk højt
I seneste årsregnskab fremgår det, at Finn Malling den 18. november 2011 har vurderet samtlige 159 ejendomme i Kærskifte til en værdi på 549.000.000 kroner. Det svarer til en værdi pr. bolig på 3.452.830 kroner.

Den offentlige vurdering for andelsboligforeningens 87 boliger udgør 158 millioner kroner, men Finn Mallings vurdering på andelsboligforeningens ejendomme lyder på hele 303.506.666 kroner.

- Andelsværdien på 3.452.830 er meget urealistisk, da gennemsnitsprisen for solgte ejerboliger i Kærskifte det seneste år har udgjort ca. 2,5 millioner kroner, fortæller Kurt Petersen.

- Vi bliver simpelthen røvrendt af nogle griske forretningsfolk, siger han.

LÆS OGSÅ:

Se også: Andelsfuskerne har kostet ham 900.000 kroner

Kurt Petersen henvendte sig for år tilbage til Finn Malling i håbet om at få en forklaring på hans høje opskrivninger af andelsboligforeningens værdi.

- Malling ville ikke sige noget om de høje, opskruede vurderinger, men lovede at undersøge dette og ringe tilbage. Han har dags dato forsat ikke ringet tilbage med en forklaring. Der er nu gået fem år.

Mørke udsigter
Andelsboligforeningen Kærskifte drives nu ifølge regnskabet med et årligt underskud på fem millioner kroner, og andelsboligerne sælges ifølge Kurt Petersen i dag til under halvdelen af den opskruede værdi.

Kassekreditten er opbrugt og Jyske Bank har lukket kassen i.

- Jeg kan derfor kun se foreningen redde sig ved fortsat at lade huslejerne i stige, siger Kurt Petersen.

- Korrekt vurdering
Ekstra Bladet har indtil videre forgæves forsøgt at få en kommentar fra Nicolai Giødesen, men Finn Malling sender os følgende svar i en mail:

- Jeg har modtaget din mail angående A/B Kærskifte og kan oplyse, at ejendommen er vurderet som udlejlningsejendom i henhold til loven, og at vurdering er korrekt.

1 af 2 Advokat Nicolai Giødesen kører andelsforeningerne ud på et økonomisk sidespor, mener tidligere andelshaver i AB Kærskifte Kurt Petersen. Her fotograferet i forbindelse med en tidligere artikel om Nicolai Giødesen i Ekstra Bladet i 2008 (foto: Jesper Stormly Hansen)
2 af 2 Advokat Nicolai Giødesen har i årevis medvirket til at stifte usikre andelsforeninger. Ekstra Bladets afslørede søndag, at han ufortrødent fortsætter (foto: Kristian Linnemann)
0 kommentarer
Vis kommentarer