Så meget koster din by

Køb en villa i Danmarks dyreste by, en hel by til samme pris eller en ø til en sjat millioner mere. Se her, hvor dyr din by er, og hvor mange øer du har råd til

Der er stor forskel på de offentlige ejendomsvurderinger. For eksempel kan du købe alle boligerne i en by i det vestjyske for næsten samme pris som enkelt liebhaverkasse i Klampenborg nord for København. (Foto: Google)
Der er stor forskel på de offentlige ejendomsvurderinger. For eksempel kan du købe alle boligerne i en by i det vestjyske for næsten samme pris som enkelt liebhaverkasse i Klampenborg nord for København. (Foto: Google)

2.467.094.859.000 kroner. For dette anseelige beløb kan du blive ubestridt boligkonge over Danmark. Det er prisen på samtlige danske ejerlejligheder og huse til den offentlige vurdering.

Er du fristet, men ikke indehaver af en pengetank med, hvad der svarer til indbetalingerne fra danske skatteydere i knap fire år, kan du starte med et købe en hel bys boliger for en brøkdel af de knap 2,5 billioner spir.

Klampenborgs boliger koster 8 mia
Mens den næstdyreste villa i rigmandsflækken, Klampenborg, nord for København koster 42 millioner kroner, kan du i Vestjylland knap tre millioner billigere købe samtlige 21 villaer og ejerlejligheder i Vejers Strand i Vestjylland. Vil du investere i alle Klampenborgs 1361 udbudte kasser, koster de knap otte milliarder kroner.

LÆS OGSÅ:

Se også: Så meget får du for to millioner kroner

Priserne på huse og ejerlejligheder rundt omkring i landet svinger – måske ikke overraskende – en hel del.

Boligsiden Boliga har kigget på de offentlige vurderinger af villaer og ejerlejligheder i landets byer og er nået frem til, hvor meget eller lidt bolig du kan få for pengene. Sammenligningen bygger på den offentlige vurderingspris, men giver et godt billede af, hvor på popularitetsbarometeret byerne rundt om i landet ligger.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er Danmarks dyreste byer

Køb hovedstaden til 105 mia
Er 42 millioner kroner småpenge for dig, og drømmer du om at blive ejendomsmatador på Anholt, kan du for godt 67 millioner kroner købe øens 78 boliger.

Aalborgs 15008 husstande koster til sammenligning knap 26 milliarder kroner.

Foretrækker du at eje boliger i hovedstaden - og landets dyreste by - kan du for cirka 105 milliarder kroner score boligmassen, som Københavns syv postnumre ifølge den offentlige vurdering koster.

LÆS OGSÅ:

Se også: Boligkrisens vindere og tabere

Du kan også vælge at nøjes med Amagers 18588 huse og ejerlejligheder til 32,4 milliarder kroner. Lidt billigere er den fancy københavnerbydel, Østerbro, hvor du ’kun’ skal slippe 26,4 milliarder kroner, men får til gengæld færre boliger: 11742 styks. København K’s 6332 ejerboliger får du til sølle 15,7 milliarder kroner.

Billigst på Sydmors
En togtur fra København og knap tre milliarder dyrere kan du købe Roskildes 16321 husstande. Pris: 35 milliarder kroner.

Boligerne nord for København og langs Whiskey-bæltet er topscorere, når det kommer til høj offentlig vurdering. I gennemsnit ligger Klampenborgs kasser på 5,8 millioner kroner. Hellerup, Rungsted Kyst og Vedbæk er lidt billigere med deres vurderinger på godt 4 millioner kroner i snit.

Jylland er dog også med i top 10-en over de højeste offentlige boligvurderinger. Her ligger gennemsnittet på 3,1 millioner kroner for en bolig.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bælum er Danmarks røvhul

Den allerbilligste by er målt på den offentlige vurderings gennemsnitspris er Øster Assels. En bolig i landsbyen på det sydlige Mors i Limfjorden står i gennemsnit i 529.406 kroner. Er du ude efter alle 514 husstande skal du af med godt 272 millioner kroner.

Fakta om boligtallene

Fakta om Statistikken er baseret på boligenheder med status som villa, rækkehus eller ejerlejlighed og med en offentlig vurdering fra 2010.

Postdistrikter med færre end 20 enheder, er udeladt.

(Kilde: Boliga)

0 kommentarer
Vis kommentarer