Bælum er Danmarks røvhul

Her gider vi virkelig ikke bo. Den lille by i Østhimmerland er helt i bund, når det kommer til danskernes boligkiggeri. Læs også, hvor danskerne gerne vil bo

Frederiksberg C er hot. Bælum er not. Næsten ingen leder efter bolig i byen i det østlige Himmerland. (Foto: Screendump Google Maps)
Frederiksberg C er hot. Bælum er not. Næsten ingen leder efter bolig i byen i det østlige Himmerland. (Foto: Screendump Google Maps)

I Bælum bor der færre end 1000 mennesker, og intet tyder på, at byen i det østlige Himmerland er på nippet til at eksplodere af tilflyttere foreløbig.

Ekstra Bladet har fået boligsiden Boliga til at trække statistik ud af boligportalens søgemaskine og giver dig her et overblik over de mindst og mest søgte byer i hele landet.

Se her, hvor danskerne klikker mindst og mest på boliger

Med i Asterix
Den oversete perle i det nordjyske er ellers nået helt ind i verdenslitteraturen. Bælum bruges i et nummer af tegneserien Asterix som navnet på en romersk lejr. Se her, hvad der sker i Bælum. Men det er altså ikke nok til at få boligsøgende og andre interesserede til at voldklikke på boliger her.

Det overrasker ikke cand. scient. pol. og direktør for Instituttet for Fremtidsforskning Johan Peter Paludan.

- Der er røvkedeligt. Jeg har selv været der. Det er ude på landet. Der er ikke noget, og der sker ikke noget, siger fremtidsforskeren til ekstrabladet.dk.

Mindre kedeligt er der, at dømme efter danskernes boligklik, på Frederiksberg C.

Voldklikker på Frederiksberg
Målt på antallet af klik på både villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse i forhold til de udbudte boliger, scorer den populære oase i hjertet af mere skattetunge København Københavns Kommune.

Knap 150000 mennesker har siden 1. august i år klikket på de 331 boliger, der har været udbudt i perioden. Til sammenligning har kun knap 430 danskere klikket på Bælums 45 udbudte boliger.

Fokuserer vi kun på interessen for villaer og rækkehuse ligger Bælum stadig helt i bund på popularitetsbarometeret, mens de hotte huse ifølge klikstatistikken ligger noget nordligere end Frederiksberg.

Læs også: Her er Danmarks mest usælgelige huse

Drømme påvirker boligsøgning
Danskerne er mest ivrige efter at kigge på villaer i en af Whiskybæltets højborge - Skodsborg nord for København. Mere end 23.000 gange har boliginteresserede danskere voldklikket på de kun 22 udbudte villaer og rækkehuse fra 1. august.

Ifølge Johan Peter Paludan er statistikken over danskernes boliginteresse udtryk for både realistiske søgninger med en snert af drømme.

- Det er svært at sige, hvor meget der er drømme, og hvor meget, der er realisme. Man klikker på Frederiksberg C, Skodsborg og Vedbæk, selv om man ikke nødvendigvis har råd til at købe bolig der.

Ingen vil have sommerhus i Gjern
Han er dog overrasket over, at Nykøbing Sjælland ifølge statistikken er mest eftertragtet, når danskerne leder efter sommerhus:

- Det var satans. Jeg havde regnet med, at det var Hornbæk. Men det peger på, at folk søger realistisk efter noget, de måske kan få råd til. Eller også er der mere til salg i Nykøbing Sjælland.

I den periode, statistikken dækker, var der 190 sommerhuse til salg i Hornbæk, som indtager 15. pladsen på popularitetsbarometeret. I gennemsnit søgte 72,5 mennesker på boligerne. I alt 13775. Topscoreren Nykøbing Sjælland, der ligger mellem Isefjorden og Sejerøbugten, får 59328 klik, men der er til sammenligning også 130 flere sommerhuse til salg.

Den tidligere stationsby, Gjern, i Midtjylland er helt yt, når det kommer til sommerhussøgning. Siden august har kun 228 danskere klikket på de 20 ferieboliger her.

- Det er langt væk fra land og by. Hvis købelystne københavnere vil have et sommerhus i Jylland, vil de nok ud til Vesterhavet.

Se her, hvor det er mest og mindst populært at søge efter ejerlejlighed.

Se Danmarks mest populære villaer her.

Fakta om klik-statistikken:

Boliga har trukket statistik ud af boligportalens søgemaskine, der viser, hvor danskerne kigger søger mest efter boliger.

Statistikken viser gennemsnittet af antal visninger per bolig for boliger annonceret på nettet siden 1. august i år og frem til nu.

Boliga oplyser, at tallene kan være påvirket af forskydninger i antallet af brugre i de enkelte landsdele, men at brugertallet er nogenlunde jævnt fordelt over hele landet.

Derudover har boligsiden et kendissite, hvorfor der kan være en øget interesse for boliger i hovedstadsområdet, hvor langt de fleste kendisboliger ligger.

I samme område og især nord for København ligger de fleste store millionærvillaer. Det kan give øget antal klik på grund af fascination, oplyser Boliga.

I august var Boliga målt på antallet af unikke brugere Danmarks største boligsite med 345.000 unikke brugere.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen