Thorning trækker boligskatten i land

I den første valgperiode vil boligskatterne blive holdt i ro. Men derudover giver Thorning ingen garantier

Boligejerne kan være trygge ved, at boligskatterne ikke stiger i Helle Thorning-Schmidts (S) første periode som statsminister. Men derudover vil Danmarks nye statsminister ikke give nogen garantier.

Det siger hun, efter at S-R-SF-regeringen har præsenteret sit regeringsgrundlag, og Helle Thorning-Schmidt har holdt sin første åbningstale i Folketinget.

S og SF havde ellers i deres 2020-plan 'Fair Løsning' fredet boligskatterne frem til 2020. Men i regeringsgrundlaget gælder fredningen kun for regeringens første valgperiode.

Helle T: Tryghed for boligejerne
Det betyder dog ikke, at boligejerne skal bekymre sig, mener Helle Thorning-Schmidt.

- Vi har slået klart og tydeligt fast, at der kommer ikke stigninger i boligskatten, og det, synes jeg, giver en rigtig stor tryghed for boligejerne, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Kan du garantere, at der ikke kommer stigninger i boligskatten i næste valgperiode?

- Vi har lavet et regeringsgrundlag, som dækker denne valgperiode. Jeg tror, det er klogest, at man kun orientere sig mod én valgperiode, siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

- Vi har lagt helt tydeligt frem, at vi ønsker at gennemføre en skattereform, som markant sænker skatten på arbejde og som er fuldt finansieret og socialt afbalanceret. Og vi agter ikke at lave nogle ændringer i boligskatten i denne valgperiode.

Løkke advarede
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har flere gange advaret imod, at de danske boligejere med en ny regering risikerer højere boligskatter.

De to Venstre-politikere har henvist til, at det er en mærkesag for De Radikale og Enhedslisten at sætte boligskatten op.

Læs også: Så meget kræver Enhedslisten af din boliggevinst

Derfor har S og SF brugt mange kræfter på at berolige boligejerne, og det var også baggrunden for, at Villy Søvndal (SF) og Helle Thorning-Schmidt i første omgang valgte at garantere boligskatterne frem til 2020.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere