Christian Frigast køber villa for 32 mio.

En af mændene bag Pandoras op- og nedtur er begyndt at bruge af sine mange millioner. Den tidligere ejer af villaen måtte gå 13 mio. kr. ned før salget var hjemme

Direktør Christian Frigast har gjort det rigtigt godt de seneste år. For en del år siden var han en ligegyldig bankmand, nu er han en af landets rigeste efter at have været med til at bringe Pandora på børsen.
Direktør Christian Frigast har gjort det rigtigt godt de seneste år. For en del år siden var han en ligegyldig bankmand, nu er han en af landets rigeste efter at have været med til at bringe Pandora på børsen.

Bestyrelsesformand, direktør Christian Frigast, kapitalfonden Axcel, der på flere måder spiller en rolle i Pandoras op- og nedtur, er begyndt at bruge nogle af de mange millioner, han fik, da han i år bragte smykkekoncernen på børsen.

Efter hvad Ekstra Bladet erfarer fra flere af hinanden uafhængige kilder har Christian Frigast for omkring 32 mio. kr. overtaget den prægtige villa Belvedere på Strandvejen 407 i Klampenborg.

Trods talrige mails og telefonopkald til Christian Frigast er det ikke lykkedes at få en kommentar til købet.

Ejendommen har siden midten af 1989 været ejet af den tidligere hovedaktionær og grundlægger af møbelkæden Ilva, direktør Hans Jørgen Linde. Dengang gav Linde blot 5,35 mio. kr. for den store villa.

Ejendommen blev sidste år udbudt til salg for ca. 45 mio. kr., men prisen er bare faldet og faldet, før det omsider lykkedes en af de skiftende mæglere, ejendomsmægler Kristian Lützau at få den solgt.

-- Jeg kan bekræfte, at den pågældende ejendom er blevet solgt, sagde Kristian Lützau til Epn.dk for få dage siden.

Palæejendommen i Klampenborg har en historie, der fuldt ud matcher det prægtige ydre. Ejendommen Belvedere blev bygget af Peter von Scholten i 1848, da han efter mere end 20 år som generalguvernør på de dansk-vestindiske øer vendte hjem til Danmark igen.

Trods den fremskredne alder fremstår guvenørboligen i dag i en flot forfatning. Linde-familien har gennem årene brugt meget betydelige beløb på at holde ejendommen i en fin og ordentlig stand. Gentofte kommune har således hædret ejendommen med en pris i 1994 for en fornem restaurering.

Belvedere byder på 490 kvadratmeter bolig og 125 kvadratmeter kælder. Villaen ligger på en 1.902 kvadratmeter stor grund.

Familien bag Ilva solgte i 2003 møbelkæden til kapitalfonden Advent for omkring 700 mio. kr. Bagefter fortrød den salget, fordi den nye ejer gik en helt anden vej end den familien havde tænkt sig.

1 af 2 Peter von Scholten, den tidligere guvenør på de dansk-vestindiske øer, byggede ejendommen Belvedere på Strandvejen 407, da han vendte tilbage til Danmark i 1848.
2 af 2 Direktør Christian Frigast har gjort det rigtigt godt de seneste år. For en del år siden var han en ligegyldig bankmand, nu er han en af landets rigeste efter at have været med til at bringe Pandora på børsen.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen