Flere boliger blev sat til salg i marts

60.372 boliger er i øjeblikket til salg i Danmark - netto kom et par tusinde flere til salg i marts

Foråret begynder for alvor at sætte sine spor på boligmarkedet. Antallet af ejerboliger til salg er øget med 2297 i marts i forhold til måneden før, og der står nu 60.372 boliger til salg i hele landet.

Det viser Realkreditrådets Boligudbudsstatistik for marts 2014.

- Kalenderen viser forår, og på boligmarkedet betyder det, at der sættes flere boliger til salg oven på de mørke vintermåneder.

- De sidste 10 år har marts været den måned, hvor der i gennemsnit er sat flest nye boliger til salg, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- I år er ikke en undtagelse. Der er således sat omkring 8700 nye ejerboliger til salg i marts, men der er også nedtaget i omegnen af 6400 boliger. Dermed lander vi på en stigning i udbuddet på næsten 2300 boliger i marts.

På trods af at boligudbuddet stiger for samtlige boligtyper i marts i forhold til februar, er boligudbuddet lavere end sidste år. Årsagen skal findes på markedet for parcel- og rækkehuse.

Der står 864 færre parcel- og rækkehuse til salg end for et år siden. Udviklingen er tydeligst øst for Storebælt, men der står også lidt færre huse til salg i Østjylland og på Fyn.

Udbuddet af ejerlejligheder og fritidshuse er derimod øget en smule med henholdsvis 106 lejligheder og 43 fritidshuse det seneste år. Alene i København står der 500 flere ejerlejligheder til salg.

Mange boliger presser prisen. Det er til fordel for køberne, men ikke sælgerne.

Realkreditrådet opgør en gang om måneden, hvor mange danske boliger, der har et til salg-skilt i vinduet. Det er den såkaldte boligudbudsstatistik.

- Statistikken viser udviklingen i udbuddet af parcel- og rækkehuse, ejerboliger og fritidshuse.

- Tallene er opgjort geografisk på regioner og landsdele.

- Realkreditrådet har lavet boligudbudsstatistikken siden januar 2004, og den er baseret på salgsoplysninger fra internettet.

- Statistikken viser aktivitetsniveauet på boligmarkedet.

- Handelsaktiviteten på husmarkedet rundede i 2011 det laveste niveau i over 30 år, og efterspørgslen efter bolig udvikler sig generelt trægt.

- I marts var der i alt 60.372 boliger til salg. Det er 2297 flere end i februar.

(Kilde: Realkreditrådet)

0 kommentarer
Vis kommentarer