Pausen snart slut: Græsplænen venter

Græsset er begyndt at vokse, men skal du slå græsplænen allerede nu? Læs her, hvordan du finder ud af det

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Præcist hvornår, du skal slå din græsplæne for første gang, afhænger af, hvordan vejret har været, men normalt kan du gå i gang i begyndelsen af april, skriver Bolius.dk.

Græsset skal være begyndt at gro, før du bruger plæneklipperen, og det gør det, når jordtemperaturen er 7-8 grader. Græsset skal samtidig være 6-8 cm højt - en tommelfingerregel siger, at du kan stille en tændstikæske på højkant, og hvis græsset når over den, kan du slå græsset.

LÆS OGSÅ: Problemer i græsplænen

Er du i tvivl, om græsset er klar til at blive slået, anbefaler landskabsarkitekt Ann Lilja fra Haveselskabet, at du køber an du købe et jordtermometer i et byggemarked eller på en planteskole. Stil det ned i jorden et sted, hvor der er skygge, og mål temperaturen.

LÆS OGSÅ: Pleje af græsplænen

Hvor langt må græsset klippes ned?

Græsset må ikke klippes længere ned end 4 cm - ellers svækkes græssets rodnet, og det kan give gule pletter, mens mos og ukrudt får bedre levevilkår i græsplænen, forklarer Bolius’ haveekspert John Henriksen, der bl.a. er tidligere slotsgartner på Gråsten Slot. De 4 cm svarer ca. til en tændstikæske, der nu står på den smalle side.

LÆS OGSÅ: Pas på: Store dræbernegle kan indtage din have

Selv om græsplænen er ødelagt nogle steder, må du godt slå hele græsplænen første gang. Så derefter græs og vent med at slå de ødelagte steder, før græsset igen er 6-8 cm højt.

20 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere