Så er rentetilpasning for 100.000 boligejere skudt i gang

Boligejere med flekslån har udsigt til besparelser, selvom der nok ikke bliver sat renterekorder denne gang

Mandag er første dag i efterårets rentegyser for de omkring 100.000 boligejere med flekslån, som skal have fastlagt deres rente fra 1. oktober.

Det er dog ikke meget gys over det i denne omgang, for efter allerførste auktionsdag hos Nykredit peger rentepilen nedad. Renten for de helt korte flekslån, F1-lånene, landede på 0,39 procent, mens F3-renten endte på 0,53 procent, oplyser Nykredit.

Dermed bliver det nok ikke til nogen renterekord i denne omgang, men renterne ser fortsat ud til at blive meget lave, siger Brian Herrup Friis Rasmussen, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Det er den meget lempelige pengepolitik hos Den Europæiske Centralbank, der er årsag til, at fleksrenterne kan blive ved med at være lave.

- Kombineret med, at Nationalbanken herhjemme har kørt med en rente på minus 0,75 procent siden januar/februar, hvor kronekrisen var på sit højeste, siger han.

Holder niveauet fra første auktionsdag, vil F3-lånere få en lavere ydelse, mens F1-lånerne kan se frem til en stort set uændret ydelse med lille pil nedad.

Det er formentlig flekslånere med F5-lån, der senest fik deres lån rentetilpasset i 2010, der vil få den største besparelse ved rentetilpasningen i denne omgang, skriver Brian Herrup Friis Rasmussen.

- De har de seneste fem år betalt 2,32 procent i rente på deres F5-lån og kan se frem til en rente på under en procent, forventer vi, siger Brian Herrup Friis Rasmussen om rentetilpasningen for F5-lånet, som først bliver åbnet tirsdag.

Auktionen har ifølge Nordea Kredit betydning for de knap 100.000 boligejere og 15.000-20.000 erhvervsvirksomheder, der skal have ny rente per 1. oktober 2015 i et af de danske realkreditinstitutter.

Rentetilpasningen afsluttes 27. august i Nordea Kredit og BRF Kredit, mens Nykredit har sidste auktionsdag 28. august.

0 kommentarer
Vis kommentarer