Skraldet hober sig op: Sådan gør du

Når affaldet ikke bliver hentet på grund af strejke, dårligt vejr eller overfyldte skraldespande, gælder der særlige regler for, hvordan du skal håndtere dit skrald

Skraldet hober sig op - og tiltrækker rotter - på Asger Rygs Gade på Vesterbro i København. (Foto: Julie Sørensen)

Selv om skraldemændene ikke henter dit affald, må du ikke aflevere køkkenaffald og anden dagrenovation på genbrugsstationen - det skal afhentes på din adresse. Men du må godt aflevere tomme flasker og aviser på genbrugsstationen.

Ekstra affald kan tiltrække rotter og ræve. Gør følgende, hvis du vil minimere risikoen for, at rotter og ræve går i dit affald, mens du venter på, det bliver hentet:

Sådan gør du

• Begræns dit affald - put fx ikke papir i sækken i skraldestativet, og læg organisk affald i kompostbunken.

• Køb ekstra affaldssække og put overskydende affald deri. Brug papirsække frem for sorte affaldssække - papirsække er mere holdbare.

• Snør toppen af de ekstra sække godt sammen.

• Stil sækkene i dit lukkede skur eller garage.

• Stil sækkene et sted, der er hævet fra jorden, hvis du ikke har skur eller garage.

• Tag handsker på, hvis du vil rydde op i affald, som dyr har rodet i - så undgår du smitte

Kontakt hurtigt din kommune, hvis der er rotter i dit område.

LÆS OGSÅ: Rotter i boligen

Hold dig orienteret via din kommune i forbindelse med strejker. Nogle kommuner tillader under særlige omstændigheder, at du må aflevere dagrenovation på genbrugsstationen.

LÆS OGSÅ: Affald

Hvem klager du til, hvis dit affald ikke hentes?

Hvis du er utilfreds med, at dit affald ikke bliver hentet, kan du klage til kommunen over det. Afviser kommunen din klage, kan du ikke anke den.

Det er forskelligt, hvad de enkelte kommuner gør. I Københavns Kommune skal renovationsarbejderne tage billeder af forholdene, hvis de ikke vil hente affald på en vej. Kommunen tager efterfølgende ud og kontrollerer nogle af stederne, og i enkelte tilfælde er skraldemændene blevet sendt af sted senere.

LÆS OGSÅ: Hvad må du (IKKE) smide i skraldespanden?

Kan du få penge tilbage, hvis affald ikke bliver hentet?

Som boligejer har du mulighed for at klage til kommunen, hvis dit affald ikke bliver hentet. Men mange kommuner vælger ikke at tilbagebetale penge til boligejere, der klager over ikke at få afhentet skrald, da logikken er, at skraldet blot bliver hentet på et senere tidspunkt.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere