Små lejligheder i høj kurs: Her er Danmarks fem dyreste

I Norge blev en lejlighed på 16 kvadratmeter for nylig solgt for 2,3 millioner kroner. Læs her, hvad de små mest eftertragtede danske lejligheder er blevet solgt for i 2016

Foto: Siesbye Kapsch, Nybolig Munch & Bjerregaard, Peter Schram Nybolig, Holm & Hauberg BoligCenter Nørrebro - Danbolig og Google Street View.
Foto: Siesbye Kapsch, Nybolig Munch & Bjerregaard, Peter Schram Nybolig, Holm & Hauberg BoligCenter Nørrebro - Danbolig og Google Street View.

Selvom du ikke får særlig mange kvadratmeter med i handlen, så skal du stadig have den helt store pengepung frem, hvis du gerne vil bo i en af de mindre lejligheder i det centrale København.

De fem dyreste lejligheder på under 50 kvadratmeter blev således i 2016 solgt for en kvadratmeterpris på 54.000 - 60.000 kroner.

Det viser tal fra Boliga, som Ekstra Bladet har fået trukket ud.

Den dyreste ligger på Sankt Annæ Gade og kostede 2,87 millioner kroner. Lejligheden har kun ét værelse og er 48 kvadratmeter stor, hvorfor prisen pr. kvadratmeter endte på 59.947 kroner.

- De små lejligheder går rigtig stærkt i øjeblikket. Specielt de delevenlige lejligheder, eller dem som har noget ekstraordinært. Som eksempelvis den på Sankt Annæ Gade, der ligger på Christianshavn med en stor tagterrasse, siger Nybolig-ejendomsmægler Thomas Munch, der stod for salget.

(Du kan se en liste med alle fem lejligheder nederst i artiklen).

2,3 mio. for 16 kvm.
Selvom en pris på knap tre millioner kroner for sådan en lejlighed selvfølgelig får flere øjenbryn til at hæve sig, så er der dog stadig et godt stykke til, at vi nærmer os norske og svenske tilstande.
I weekenden kom det frem, at en ejendomsmægler fra Oslo havde formået at sælge en lejlighed på 16 kvadratmeter til 2,3 millioner danske kroner, hvilket giver en kvadratmeterpris på 144.000 danske kroner.

Men den slags vanvittige priser er altså ikke nået til den danske hovedstad.

- De danske priser er ikke specielt høje i forhold til vores nabolande. Det har også ført til, at man f.eks. i Sverige har en noget mere ophedet debat om en boligboble, end man har i Danmark, siger direktør hos Boligøkonomisk Vid​encenter, Curt Liliegreen.

90.000 svenske kr/kvm.
- Det bedste sammenligningsgrundlag for København K er den centrale del af Stockholm. Men mens København K er et meget lille område, så er den centrale del af Stockholm jo noget større. Og her koster lejlighederne altså 90.000 svenske kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit.

Han er ikke meget for at sammenligne det danske boligmarked med det norske.

- Den norske økonomi sammenligner man normalt ikke med Sverige og Danmark, fordi de er en olieøkonomi. Det stimulerer deres økonomi meget voldsomt. Men Norges priser ligger meget højt, og de diskuterer også, om de har en boligboble.

De ekstremt høje boligpriser i Stockholm og Oslo findes også mange andre steder i verden. blandt andet i London og i den centrale del af Paris. 

- Selvom der har været finanskrise, og lav økonomisk vækst i de vestlige lande, så er boligpriserne gået op grundet den lave rente og på grund af den store befolkningstilvækst, der finder sted inde i byerne, forklarer Curt Liliegreen.

 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

40 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere