Uro om Nykredit-prisstigninger breder sig: Bank dropper prisstigninger

Arbejdernes Landsbank går direkte imod Nykredits planer om at hæve priserne på realkreditlån. I stedet vil banken udbetale en bonus, skriver TV2

- Vi har besluttet at udbetale en bonus for de af vores bankkunder, der har Totalkredit-lån. Bonussen svarer til, at de prisstigninger der er bebudet stort set bliver annuleret, siger Arbejdernes Landsbanks administrerende direktør Gert Jonassen. (Foto: Polfoto)
- Vi har besluttet at udbetale en bonus for de af vores bankkunder, der har Totalkredit-lån. Bonussen svarer til, at de prisstigninger der er bebudet stort set bliver annuleret, siger Arbejdernes Landsbanks administrerende direktør Gert Jonassen. (Foto: Polfoto)

En af samarbejdspartnerne bag Totalkredit, som er ejet af Nykredit, går nu direkte imod planerne om massive prisstigninger til boligejerne og vil annullere prisstigningerne for bankens kunder.

Det er Arbejdernes Landsbank.

- Vi har besluttet at udbetale en bonus for de af vores bankkunder, der har Totalkredit-lån. Bonussen svarer til, at de prisstigninger der er bebudet stort set bliver annuleret, siger Arbejdernes Landsbanks administrerende direktør Gert Jonassen til TV2.

BRFkredit gnider salt i såret ved at stille utilfredse Totalkreditkunder en rabat i udsigt, hvis de skifter til BRF i større grupper. Foto: JP Samfund BRF overvejer rabat til vrede Totalkredit-kunder

Årlig bonus på 1000 kroner
I gennemsnit vil bonussen for bankens boligkunder beløbe sig til 1000 kroner om året per lånt million. Bonussen vil blive udbetalt hvert år.

Kun de allermest risikable lån - de etårige rentetilpasningslån - er ikke omfattet af ordningen, men de andre lån med variabel rente og fastforrentede lån udløser refunderingen af prisforhøjelsen.

Tidligere 3F formand Poul Erik Skov Christensen var tidligere i dag ude at revse stigningerne i bidragssatserne. Han er ikke alene og nu er Totalkredit meldt til Forbrugerombudsmanden (Foto: Mik Eskestad) Kup Totalkredit anmeldt til Forbruger-ombudsmanden

- Vi vil også gerne sende et stignal til kunderne om de de for at få bonussen skal vælge de lidt sikrere lån, siger Gert Jonassen.

Beslutningen kommer til at omfatte bankens 32.000 Totalkredit-kunder, og den er truffet af bankens bestyrelse.

- Vi frygter en kundeflugt, hvis vi ikke kommer med et tiltag, der annullerer prisstigningerne, siger Gert Jonassen.

- Folk har jo tilrettelagt deres økonomi efter et bestemt budget. Nu bliver de taget fuldstændig med bukserne nede, siger Poul Erik Skov Christensen. Foto: Jens Dresling Samfund Tidligere 3F formand støtter shit-storm mod Totalkredit

Prisstigninger på op mod 7500 kroner om året
Han går dermed direkte imod Nykredits koncernchef Michael Rasmussen, som omvendt ikke forventer massiv kundeafvandring.

Kunderne hos Nykredit og Totalkredit kan se frem til prisstigninger på mellem 2500 og 7500 kroner om året.

Kilde: Citathistorie fra TV2

76 kommentarer
Vis kommentarer