Topadvokat kræves udleveret til Frankrig

Johan Schlüter betegner den franske arrestordre på ham for vanvittig og helt kafkask: - Jeg aner ikke, hvad jeg er mistænkt for

Advokat Johan Schlüter har i flere år været formand for Nest A/S, der ejes af de to aktionærer George El Assidi, Antibes i Frankrig, og Charles Cardine via selskabet I-SYS ApS i København. (Foto: Privat)
Advokat Johan Schlüter har i flere år været formand for Nest A/S, der ejes af de to aktionærer George El Assidi, Antibes i Frankrig, og Charles Cardine via selskabet I-SYS ApS i København. (Foto: Privat)

En fransk undersøgelsesdommer har udstedt en international arrestordre på en af Danmarks mest kendte advokater, den internationalt arbejdende topadvokat Johan Schlüter, København.

- Arrestordren er vanvittig, og det hele virker helt kafkask, siger Johan Schlüter til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Jeg aner ikke, hvad jeg er mistænkt for, og min franske advokat har på det kraftigste protesteret imod undersøgelsesdommerens beslutning.

- Jeg er overbevist om, at nogen i det franske system med denne arrestordre vil forsøge at blokere en voldgiftssag i Danmark.

Omdrejningspunktet i den komplicerede og spegede sag er noget så fantastisk som rettighederne til den verdensberømte franske sanger og sangskriver Charles Trenet (1913-2001).

Blandt de mest kendte numre fra hans hånd og mund er bl.a. Boum!, La Mer og Douce France. Hans katalog af sange er enormt, nummereringen kommer tæt på éttusinde.

Sagens baggrund er følgende:

Den danske topadvokat Johan Schlüter blev i 2006 bedt om at lave kontrakter om overdragelse af rettigheder til Charles Trenets værker til et dansk selskab. Selskabet hed Nest A/S og det skulle tage sig af de kunstneriske rettigheder efter Charles Trenets død i 2001 og aerbejde på en række projekter, bl.a. skabe et fransk museum og en musikfestival m.v. i hans navn.

To aktionærer i Nest

De to aktionærer i Nest A/S er I-SYS ApS ved den danskboende Charles Cardine og George El Assidi, der lever i Frankrig. Johan Schlüter blev sat ind som formand for selskabet.

Johan Schlüter er ikke meget for at puste til ilden i den igangværende konflikt, men henviser til selskabets seneste årsberetning.

Heraf fremgår det, at det er ledelsens opfattelse, at George El Assidi uretmæssigt har modtaget midler, der tilhører selskabet, og at George El Assidi under den mangeårige konflikt er blevet økonomisk støttet af musikforlaget Raoul Breton.

Efter påstand fra selskabet Nest A/S har det franske forlag modtaget påbud fra en fransk domstol om at åbne sine bøger for en udpeget revisor, der skal kulegrave forlagets afregninger over en længere årrække.

Trods dagbøder har Raoul Breton hidtil nægtet at efterkomme påbuddet. Der er i Frankrig indgivet politianmeldelse mod Geroge El Assidi og forlaget Raoul Breton.

Voldgiftssag i Danmark

Ifølge selskabets årsberetning har den franske højesteret - Cour de Cassation - fastslået, at alene en voldsgiftsret i Danmark er kompetent til at dømme i tvivstigheder mellem George El Assidi og selskabet. Selskabet har derfor rejst en voldgiftssag i Danmark, hvor svarfristen gentagne gange er blevet udskudt.

Modparten i voldgiftssagen har svarfrist den 24. august i år.

- Jeg er helt overbevist om, at undersøgelsesdommerens mærkværdige arrestordre over for mig skal ses i det lys, siger Johan Schlüter.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen