Varm ferie: Vi elsker stadig Spanien

Spanien og Italien er danskernes foretrukne feriemål

Viva Espana - vi elsker, elsker, elsker at rejse til Spanien. (Foto: Henning Hjorth)
Viva Espana - vi elsker, elsker, elsker at rejse til Spanien. (Foto: Henning Hjorth)

Når karavaner af campingvogne - og fly fyldt med glade turister - i disse timer trækker mod syd, så er målet ifølge Danmarks Statistik ret sikkert enten Spanien eller Italien.

Hele 14 procent af vores udenlandske ferierejser - på mere end fire dage - går nemlig til Spanien, viser de nyeste tal. Hver 10. feriegæst vælger Italien, mens Tyskland, Frankrig og Tyrkiet følger tæt efter som de mest attraktive feriemål.

Vagthund Dyr rejseven: Banken er altid med på din ferie

Ikke overraskende er juli måned absolut højsæson. Og selv om nogle af os foretrækker at svede i egen bil på den tyske autobahn, så er de fleste af danskerne stemt for at 'flyve hen over det hele', når rejsen går til udlandet.

Foregår ferien i Danmark er det derimod bilen, der er det foretrukne rejsemiddel.

Vagthund Pas på: Forex er ikke altid billigst

Økonomisk er vi også klar til at bløde mange kroner på vores ferier.

Udlandsrejser med mindst fire overnatninger koster i gennemsnit 6.377 kroner pr. person - men holdes ferien i Danmark er udgiften 2.641 kroner, viser tallene fra Danmarks Statistik. Blandt andet fordi vi ofte bor hos venner og familie - eller i et sommerhus - når vi er inden for landets grænser.

De helt lange ture går i øvrigt meget langt væk: USA og Thailand er nemlig de absolutte topscorere, når dansken rejser oversøisk.

Pas på godt på dem her, når du tager på ferie. ( Foto: AP/ Toby Talbot) Vagthund Bankernes ferieråd: Her er hele listen

0 kommentarer
Vis kommentarer