Efter afsløring: Hygiejne-aktion i 44 Sunset Boulevard-filialer

Alle Sunset Boulevard-burgerbarer får et grundigt hygiejne-tjek efter en grim hygiejne-deroute

Nogle af de grelleste hygiejnesvigt er blevet afsløret i Sunset Boulevard-filialen i 
Kongensgade  i Esbjerg, hvor kædens hovedsæde ligger. Foto: Polfoto/Henrik Kastenskov.
Nogle af de grelleste hygiejnesvigt er blevet afsløret i Sunset Boulevard-filialen i Kongensgade i Esbjerg, hvor kædens hovedsæde ligger. Foto: Polfoto/Henrik Kastenskov.

Ekstra Bladets har de seneste uger dokumenteret, hvordan Sunset Boulevard er blevet Danmarks suverænt mest ulækre burgerkæde.

Se også: Lort og kloak-snask: Danmarks mest ulækre burgerkæde

Syv gange alene i år har Fødevarekontrollen givet kritik – typisk fordi, der har været beskidt i køkkenerne, eller fordi madens temperaturer har været alarmerende høje.

Til sammenligning har Burger King fået nul anmærkninger, mens McDonald’s har fået en enkelt.

Lovede at gøre rent
Flere gange har Sunset-ledelse givet indtryk af, at nu skulle alt bringes i orden, men det er ikke sket.

Senest onsdag og torsdag i sidste uge fik to nordjyske filialer kritik, fordi der var beskidt og for varmt i køleskabet.

Ekstra Bladet har mange gange forsøgt at få Sunset Boulevards ledelse til at oplyse, hvad ledelsen selv vurderer kan være grunden til den uhygiejniske udvikling.

- Kunne det eventuelt skyldes, at det unge personale er så presset og underbemandet, at det ikke har tid til at gøre rent, har Ekstra Bladet spurgt.

Grundig gennemgang
Ledelsen besvarer ikke spørgsmålet, men Jens Baisner, driftschef for de 44 'restauranter', skriver i en mail, at man mandag begyndte på en omfattende egenkontrol-indsats:

'Mandag iværksatte vi en grundig gennemgang af alle restauranter – både dem, der har haft anmærkninger og dem, der ingen har haft. Ingen skal være i tvivl om, at vi tager alle nødvendige skridt for at sikre, at tingene er i orden,' skriver han.

I mailen står også:

'Vi har mange restauranter over hele landet, og langt størstedelen lever fuldkommen op til både vores og Fødevarestyrelsens krav. Dog kan vi se, at vi over den seneste tid har haft en række enkeltsager, der ikke lever op til den standard, man kan forvente hos Sunset Boulevard. Alle disse forhold er selvfølgelig bragt i orden straks efter Fødevarestyrelsens besøg, lover han.

Tirsdag fik restauranten restauranten i Hjørring atter en glad smiley, fordi der var blevet gjort rent.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 2 I Esbjerg-filialen sejlede gulvet i en klæbrig brunlig substans af fedt og spildevand, som var blevet suget op i de papkasser, som indeholdt mademballage. Foto: Fødevarestyrelsen.
2 af 2 Nogle af de grelleste hygiejnesvigt er blevet afsløret i Sunset Boulevard-filialen i Kongensgade i Esbjerg, hvor kædens hovedsæde ligger. Foto: Polfoto/Henrik Kastenskov.
16 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere