4 fede gaming-laptops

Test: 3D-computerspil handler om lynsnare reflekser, overblik og seriøst hurtig hardware – her er fire laptops, der er som skabt til LAN-parties

Vi har testet fire gaming-laptops, der kan klare det meste. (Foto: Lyd & Billede)
Vi har testet fire gaming-laptops, der kan klare det meste. (Foto: Lyd & Billede)

Spil og især 3D-spil er det, der i dag stiller de højeste krav til en computer. Derfor er det hos spillerne, man finder computerverdenens absolutte hurtigløbere.

En grafikprocessor i den tunge ende betyder også et stort strømforbrug og en lige så stor varmeproduktion. Derfor er gaming-laptops næsten uundgåeligt store og tunge, og strømforsyningerne er nogle solide sager på størrelse med gulvklinker.

Alle computerne i denne test er skabt til at imponere. Selv om det er på slagmarken, fårene skilles fra bukkene, gælder det om at gøre en god entré til LAN-partyet.

Her er svaret tydeligvis barsk, underspillet elegance. Alle fire maskiner er holdt helt og aldeles i sort fra inderst til yderst. Undtagelsen er tastaturerne, som lyser op i farvet LED-belysning.

Bedre kvalitet
Lydsiden i bærbare computere plejer ikke at være noget at skrive hjem om. Spilcomputere er en behagelig undtagelse.

De store, solide kabinetter levner plads til bedre kvalitet, og selv om det ikke minder om hi-fi, er lydkvaliteten faktisk overraskende god.

Skærmene er store og lysstærke. Tastaturerne har bedre ergonomi, end vi er vant til på bærbare, og takket være det store format er der blevet plads til separate numeriske tastaturer ligesom på stationære maskiner.

Harddiskene er enten erstattet af eller suppleret med SSD-diske, som giver lynhurtig opstart.

Ikke kun til spillefugle
Computerne i denne test er tilpasset de krav, som computerspil stiller. Men det betyder ikke, at de er uegnet til alt andet – tværtimod.

Hvis du har brug for at håndtere ekstremt krævende grafikopgaver, såsom videoredigering og billedbehandling i den tunge ende af skalaen, vil disse maskiner være som skabt til opgaven.

At teste hardware er seriøst arbejde. Som regel. I dette tilfælde indgik der dog en hel del skæg og ballade! Computerne blev testet med en række af de nyeste 3D-spil, hvor husets 12-årige søn måtte inddrages som fagkonsulent.

Rå motorkraft er, hvad der adskiller disse maskiner fra de øvrige 99 procent af markedets laptops, men vi har selvfølgelig også set på de egenskaber, som vi normalt vurderer bærbare computere på, såsom ergonomi, vægt, lyd og skærmkvalitet.

Læs testen i sin helhed her.

 

Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD

Acer er en af de største producenter af bærbare computere i verden, men spillerne kigger i reglen efter andre mærker. Det prøver Acer nu at lave om på med Aspire V Nitro-serien.

Fælles for alle V Nitro-modeller er et meget fladt og slankt kabinet med tykkelse og vægt tæt på ultrabook-klassen – men med grafik, der bør tiltale spillere.

Genstanden for denne test er Aspire V 15 Nitro BE UHD. BE står for Black Edition. Alt andet end det blanke metalhængsel er afdæmpet matsort.

De sidste tre bogstaver på bagsmækken er dog de mest interessante: UHD afslører nemlig, at maskinen er udstyret med en Ultra High Definition- eller 4K-skærm.

Hvis du leder efter en topklasse-bærbar, der også kan klare et spil eller to, er Aspire V 15 Nitro et godt bud.

Arbejder du med med grafik, får du helt nye muligheder i kraft af 4K-skærmen. Selv om maskinen er stor, er den stadig slank nok til, at du ikke behøver en computertaske i overstørrelse.

Hvis du ikke har brug for ultragrafik, fås maskinen også med almindelig Full HD og i7-processor til en noget lavere pris.

Fakta

Benchmarks

3DMark 11:  4743

Geekbench 3:  6550 (multi-core), 3074 (single-core)

Browsermark:  5700

Processor:  2,9 GHz Intel Core i5 4210H (2 kerner, 4 tråde)

Grafik:  Nvidia GeForce GTX 860M, Intel HD Graphics 4000

Skærm:  15,6" antirefleksbehandlet, 3840 x 2160

Hukommelse:  12 GB DDR3, 2 GB video-ram

Drev:  128 GB SSD, 1 TB harddisk

Tilslutning:  Hovedtelefoner (mini-jack), 3 x USB 3.0, Ethernet, HDMI, SD-kortlæser

Mål:  38,9 x 2,4 x 25,7 cm

Vægt:  2,2 kg

Pris:  11.900 kroner

Samlet vurdering (1-6):  5

Læs hele testen af Acer Aspire V 15 Nitro BE UHD her

 

ASUS G751

ASUS G751 er en 17 tommers bærbar, som, når den står opslået på et bord, virker stor. Men det er synsbedrag. Når man lukker låget, kan man nemlig se, at den er decideret enorm!

Kabinettet er – som på alle maskiner i testen – holdt helt i sort. Enten i sort-elokseret aluminium eller med en gummiagtig, fløjlsblød overflade.

Højttalerne er forholdsvis hæderlige i forhold til almindelige laptops. Det vil sige, at lyden er tynd, men forståelig.

Tastaturet er udmærket, og der er godt med plads omkring tasterne, så man ikke rammer to på én gang. Tasterne A, S, D og W er markeret med en rød kant, så de er lette at finde i mørke. Tastaturet lyser i øvrigt op med rødt lys, når en tast trykkes ned.

Som man kan forvente af en topmodel, er der kræset for hardwaren i G571. Grafikkortet er Nvidias premium-model til bærbare, GeForce GTX 980M, udstyret med 4 gigabyte DDR5-ram. Det fås i skrivende stund ikke bedre. En Intel Core i7-processor på 2,5 GHz giver glimrende hastighed til spil – og alt andet, for den sags skyld.

Der er to harddiske om bord: En 256 gigabyte SSD og en 1 terabyte konventionel harddisk.

ASUS har taget spilcomputeren til sin logiske konsekvens. Det er der kommet en imponerende maskine ud af, som man må beundre for dens størrelse og rene, brutale hastighed. Omfanget til trods har den faktisk en hæderlig ergonomi.

Den er ikke billig, men man får, hvad man betaler for.

Fakta

Benchmarks

3DMark 11:  11.075

Geekbench 3:  12.363 (multi-core) / 3212 (single-core)

Browsermark:  6924

Processor:  2,5 GHz Intel Core i7 4710HQ (4 kerner, 4 tråde)

Grafik:  Nvidia GeForce GTX 980M

Skærm:  17,3" antirefleksbehandlet, 1920 x 1080

Hukommelse:  16 GB DDR3, 4 GB video-ram

Drev:  256 GB SSD, 1 TB harddisk, DVD-RW/Blu-ray

Tilslutning:  Mikrofon, 2 x hovedtelefoner (mini-jack), 4 x USB 3.0, Ethernet, SD-kortlæser, HDMI, VGA

Mål:  41,6 x 5,3 x 31,8 cm

Vægt:  4,8 kg

Pris:  14.995 kroner

Samlet vurdering (1-6):  6

Læs hele testen af ASUS G751 her.

 

Alienware 15

Markedsføringsafdelingen hos Dell har sandsynligvis bedt designerne om at finde den form, der gav maskinen flest mulige skarpe kanter. Og det er lykkedes. Laptoppen er femkantet, og kabinetsiderne peger udad i en spids vinkel.

Tastatur, touchpad, logo og navnetræk har indbygget lys, og lysstriber langs alle sider og på låget sikrer, at ingen overser, at der er tale om en high-end spilcomputer.

Højttalerne er leveret af Klipsch, og det indbyggede lydkort er et Sound Blaster X-Fi fra Creative, og det kan høres. Lyden er glimrende for en bærbar.

Processoren er en 2,5 GHz i7 med fire kerner og otte tråde. Det er fremragende. 8 gigabyte ram er tilstrækkeligt til, at Windows ikke uden videre løber tør for kræfter.

Der er 128 gigabyte SSD og 1 terabyte fysisk harddisk. Grafikkortet er et Nvidia GeForce GTX 970M med 3 gigabyte ram. GTX 970M er modellen lige under den nuværende topmodel GTX 980M, som findes i ASUS-computeren.

Alienware 15 er en flot designet og kompakt dræbermaskine, der nok skal skaffe dig både opmærksomhed og kills.

Lydsiden er glimrende, og skærmen har samme opløsning som de større modeller fra ASUS og MSI. Og i modsætning til dem er maskinen reelt bærbar.

Men prisforskellen op til de større konkurrenter er beskeden, og man får ikke lige så meget smæk for skillingen her.

Fakta

Benchmarks

3DMark 11:  8897

Geekbench 3:  12.159 (multi-core) / 3139 (single-core)

Browsermark:  3368

Processor:  2,50 GHz Intel Core i7-4710HQ (4 kerner, 8 tråde)

Grafik:  Nvidia GeForce GTX 970M

Skærm:  15,6" blændefri, 1920 x 1080

Hukommelse:  8 GB DDR3, 3 GB video-ram

Drev:  128 GB SSD, 1 TB harddisk

Tilslutning:  Hovedtelefoner (mini-jack), mikrofon (mini-jack), 4 x USB 3.0, Ethernet, kortlæser, HDMI,  DisplayPort, Alienware grafikforstærker

Mål:  38,5 x 3,5 x 26,5 cm

Vægt:  3,0 kg

Pris:  13.099 kroner

Samlet vurdering (1-6):  5

Læs hele testen af Alienware 15 her.

 

MSI GT72 256NE Dominator

For et år siden testede vi MSI GS70 Stealth, som vi var meget imponeret af. I den mellemliggende tid er flere generationer af spilcomputere passeret, og GT72 med tilnavnet Dominator er MSI’s nuværende bud på en spilbærbar til en tilnærmelsesvis betalelig pris.

Den er noget tykkere og tungere end forgængeren, som netop var bygget med henblik på lav vægt og et kompakt ydre.

Her har kampvægten og omfanget fået lov til at vokse for at give plads til mere regnekraft. GT72 vejer halvandet kilo mere end GS70 og er dobbelt så tyk.

Selv om MSI ikke er så udbredt i Skandinavien, har firmaet tydeligvis venner heroppe. Både lyd og tastatur er hentet i Danmark. Dynaudio har leveret højttalerne, og SteelSeries står for tastaturet.

MSI Dominator er en velkonstrueret spilcomputer, som har kræfter til at køre også de tungeste spil i en fornuftig opløsning.

Hardwaren virker desuden bundsolid og fyldt med lækre detaljer. Og maskinen er om ikke bærbar, så i hvert fald nogenlunde bagagevenlig.

I sidste ende må MSI dog se sig slået på ren muskelkraft af ASUS.

Fakta

Benchmarks

3DMark 11: 9256

Geekbench 3: 12.277 (multi-core) / 3233 (single-core)

Browsermark: 6656

Processor:  2,5 GHz Intel Core i7 4710HQ (4 kerner, 8 tråde)

Grafik:  Nvidia GeForce GTX 970M

Skærm:  17" antirefleksbehandlet, 1920 x 1080

Hukommelse:  16 GB DDR3, 6 GB video-ram

Drev:  128 GB SSD, 1 TB harddisk, DVD-RW/Blu-ray

Tilslutning:  7.1 surround (4 x mini-jack), 6 x USB 3.0, HDMI, Ethernet, 2 x DisplayPort

Mål:  42,8 x 29,4 x 4,8 cm

Vægt:  3,7 kg

Pris:  15.000 kroner

Samlet vurdering (1-6):  5

Læs hele testen af MSI GT72 256NE Dominator her.

21 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere