Apple-boss vil give sin formue væk

Apple-boss Tim Cook lover at give størstedelen af hans formue til velgørenhed – efter at han har betalt for nevøens collegeuddannelse

Apple-boss Tim Cook er en gavmild mand. (Foto: Mike Deerkoski)
Apple-boss Tim Cook er en gavmild mand. (Foto: Mike Deerkoski)

Apple. En af de største virksomheder og stærkeste brands i verden. Og – afsløres det i et længere interview i Fortune Magazine – også en virksomhed, der ledes af en af de mest gavmilde personer i verden.

Tim Cook, der overtog førersædet i Apple efter den nu afdøde Steve Jobs, udtaler nemlig i et portrætinterview til Fortune Magazine, at han i de kommende år vil donere langt størstedelen af hans formue til velgørende formål.

Men først skal han lige betale for en meget vigtig ting: Nemlig sin nevøs collegeuddannelse.

Se også: Her slår klokken stort set det samme

Det burde være lige til at overkomme med en bankbog af hans størrelse, der har flere nuller bag fortegnet end de fleste. Helt præcist er hans personlige formue estimeret til at være omkring 785 millioner dollars, cirka 5,3 milliarder kroner.

Tim Cook har tidligere doneret store summer til forskellige velgørenhedsprojekter, og han har også indført et særligt velgørenhedsprogram blandt Apples medarbejdere.

Programmet lover, at Apple vil matche medarbejdernes personlige donationer til velgørende formål med et tilsvarende beløb, dog med et maximum på 10.000 dollars.

En ny trend blandt de stinkende rige
Tim Cook er langt fra den eneste rigmand, der har lavet et løfte om at donere store dele af formuen til velgørenhed. Både Microsoft grundlægger Bill Gates, forretningsmanden bag Virgin-koncernen Richard Branson og Facebook-kongen Mark Zuckerberg har gennem en årerække doneret kæmpe beløb i den gode sags tjeneste.

Og det vil de blive ved med, har de allesammen tidligere udtalt.

Se også: Fodboldkamp vises udelukkende på nettet

Senest donerede Mark Zuckerberg sidste år 25 millioner dollars til redningsarbejderne, der kæmpede mod Ebola virussen i Afrika.

Det vides ikke præcist, hvilket velgørende formål Tim Cook vil give penge til, men eftersom han for nyligt stod offentligt frem som homoseksuel, er det muligt, at en del af pengene vil gå til organisationer, som kæmper for disses rettigheder i USA.

21 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere