Her er verdens bedst sælgende smartphone

Og verdens næstbedst sælgende smartphone er iPhone 4S...

De nyeste tal, der tager temperaturen på det globale smartphone-marked, er godt nyt for Apple.

Analysefirmaet Strategy Analytics holder nøje øje med bevægelserne på mobilmarkedet, og selvom Samsung fortsat samlet set er den største leverandør af smartphones i verden (baseret på tal fra fjerde kvartal 2012) med en markedsandel på 29 procent, så er firmaets flagskibsmodel, Samsung Galaxy S III, med 15,4 millioner solgte enheder blot den tredjebedst sælgende smartphone i verden.

Læs også: DJ i mobilen med UrbanEars

Apple og Samsung sidder på 50 procent af smartphone-markedet
For første gang indtages pladsen nu af Apples iPhone 5, som i sidste års fjerde kvartal solgte 27,4 millioner enheder og alene sidder på 12,6 procent af det globale marked for smartphones.

Endnu mere overraskende er det, at også andenpladsen indtages af en iPhone. Nemlig af iPhone 4S, som med 17,4 millioner solgte enheder og en markedsandel på otte procent viser, at det ikke kun er nyhedens interesse, der driver salget af smartphones. iPhone 4S blev nemlig lanceret tilbage i oktober 2011.

Til sammen sidder Apple og Samsung på 50 procent af det globale marked for smartphones, mens alle de øvrige producenter må kæmpe om resten. Engang så mægtige Nokia havde i fjerde kvartal af 2012 blot tre procent af det globale salg af smartphones målt på antal enheder.

Læs også: Ny topmodel fra HTC

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere