Ny smartphone: HTC udfordrer Apple og Samsung

Ny brugerflade, bedre lyd og billeder er våbnene i kampen mod konkurrenterne

BlinkFeed er navnet på den nye velkomstskærm på HTC One. Funktionen samler nyheder fra dine sociale medier som Facebook, Twitter osv. Ved lanceringen i London tirsdag forlød det, at HTC har aftaler med 1400 indholdsleverandører. BlinkFeed minder ikke så lidt om apps som Flipboard og Pulse. (Foto: PR)
BlinkFeed er navnet på den nye velkomstskærm på HTC One. Funktionen samler nyheder fra dine sociale medier som Facebook, Twitter osv. Ved lanceringen i London tirsdag forlød det, at HTC har aftaler med 1400 indholdsleverandører. BlinkFeed minder ikke så lidt om apps som Flipboard og Pulse. (Foto: PR)

LONDON (ekstrabladet.dk): HTC har netop lanceret en ny smartphone ved en event afholdt i London og New York.

Det drejer sig om HTC One. Mens mobilen på ydersiden ser velkendt ud, lokker producenten med nyheder under motorhjelmen, herunder indhold fra hele 1400 leverandører af indhold.

Derudover introducerer HTC en ny brugeroplevelse kaldet BlinkFeed - en grafisk brugerflade, der som alternativ til widgets skal give adgang til indhold på telefonen. BlinkFeed viser både nyheder, fotos osv. på startskærmen og minder om apps til at samle nyheder fra sociale medier som for eksempel Flipboard og Pulse.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er HTC’s nye flagskib

Også lydsiden på den nye One har fået en ansigtsløftning. Teknologien kaldes BoomSound, og som en tiltrængt detalje har HTC flyttet de to højttalere frem på forsiden af One. Første indtryk er, at lyden fra Ones højttalere er absolut hæderlig, men noget stereoanlæg er der bestemt ikke tale om.

Ud over at give bedre lyd under afspilning skal BoomSound i kombination med to indbyggede mikrofoner og støjdæmpning også give bedre optagelser, for eksempel når du optager video til en koncert eller fest.

Farvel til pixelræset
Kameraet i One kalder HTC for UltraPixel-kameraet, der skal opfange tre gange mere lys end konkurrenterne. Det skal give bedre billeder uden brug af flash. Som en nyhed optager kameraet med funktionen Zoe video i HD, mens du tager stillbilleder. Den funktion kan blandt andet udnyttes til at vise små videosekvenser på et par sekunders varighed, når dine fotos fremvises på skærmen.

Selv om HTC hævder, at billedkvalitet ikke udelukkende handler om antallet af pixels, men kvaliteten og størrelsen på de enkelte billedfelter, erfarer ekstrabladet.dk, at billedsensoren i One er på fire megapixels. Det giver angiveligt en filstørrelse på cirka 1,5 megabyte per foto.

HTC One er på gaden inden udgangen af marts.

ekstrabladet.dk var inviteret til eventen i London af HTC.

LÆS OGSÅ: Se også: HTC ramt af dramatisk nedtur HTC ramt af dramatisk nedtur

1 af 2 HTC kalder selv One for den smukkeste telefon nogen sinde. Mobilen er lavet i aluminium og er fræset ud i et stykke, sådan som det kendes fra fx iPhone 5. Tykkelsen er på det tyndeste sted fire millimeter. (Foto: Carsten Norton)
2 af 2 BlinkFeed er navnet på den nye velkomstskærm på HTC One. Funktionen samler nyheder fra dine sociale medier som Facebook, Twitter osv. Ved lanceringen i London tirsdag forlød det, at HTC har aftaler med 1400 indholdsleverandører. BlinkFeed minder ikke så lidt om apps som Flipboard og Pulse. (Foto: PR)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere