Her er Blackberrys nye flagskib

Den nye Blackberry Z10 blev lanceret i går. Den er lækker, men spørgsmålet er, om den er lækker nok til at give Blackberry en chance i kampen mod Android og iPhone

Og det er med vilje, vi skriver Blackberry og ikke RIM. For samtidig med lanceringen af den nye smartphone, Blackberry Z10, afslørede topchef Thorsten Heins også en navneændring af selve firmaet bag, der derfor ikke længere hedder RIM (Research in Motion), men nu blot Blackberry.

RIM har produceret andre produkter end de markante Blackberry-telefoner, men Blackberry-navnet er det alle kender, så navneskiftet synes oplagt. Ét produkt, ét brand – det er da til at overskue.

Læs også: Virusangreb på Android eksploderer

Blackberry trænger nemlig til at styrke sin position på markedet for smartphones, hvor de karakteristiske, sorte telefoner fra firmaet engang stod så stærkt – især blandt forretningsfolk.

I dag er det iPhone og smartphones med Googles Android-operativsystem, der dominerer i gadebilledet, men efter en svag start fra Microsoft og partnere med det nye Windows Phone 8, som indtil nu ikke har kunnet erobre nævneværdige markedsandele fra Apple og Google, øjner Blackberry chancen for at sætte sig på tredjepladsen.

Og det vil de gøre med et helt nyt operativsystem, Blackberry 10, og to nye produkter, Blackberry Z10 og Q10.

Og det var altså disse to telefoner, som Blackberrys topchef præsenterede i går, og umiddelbart ser de meget tiltalende ud.

Især Z10, som kommer med 4,2” skærm med en opløsning på 1280 x 769 pixels og en pixeltæthed på imponerende 356 ppi, 1,6 GHz dual-core processor, 2 GB RAM, 16 GB lager med understøttelse af yderligere 32 GB via microSD, Bluetooth 4.0 og to kameraer på henholdsvis 8 MP og 2 MP.

Q10 har tilsvarende specifikationer, men kommer med fysisk tastatur og en AMOLED-skærm på 3,1” og en opløsning på 720 x 720 pixels.

Læs også: Nu virker Libratone også med Android og WP8

Men den ægte overraskelse var det helt nye operativsystem, Blackberry 10, som er blevet programmeret fra bunden og således ikke har noget med tidligere versioner at gøre.

Her finder man understøttelse af ægte multitasking og en virkelig brugervenlig grænseflade, der blandt andet muliggør navigation i hele systemet blot ved brug af tommelfingeren.

Du kan se en demonstration af Z10 og det nye operativsystem i videoen nedenfor.

Z10 er tilgængelig fra i dag i Storbritannien, mens amerikanerne må vente til marts.

Meget tyder dog på, at vi i Skandinavien kommer til vente forgæves, da telefonerne ikke umiddelbart bliver lanceret her. En komplet liste over de lande, hvor Z10 kommer på markedet, kan du se her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere