1,5 million i bøde for at dele TV-kort

42 personer får nu bøder og et erstatningskrav på 1,5 millioner kroner efter at have snydt med tv-signalet

Der er delt bøder ud på til sammen 1,5 million kroner til de 42 mennesker, som har delt TV-kortet. (Foto: Colourbox)
Der er delt bøder ud på til sammen 1,5 million kroner til de 42 mennesker, som har delt TV-kortet. (Foto: Colourbox)

Det koster nu 42 personer fra Mors dyrt, at de har snydt med parabolen for at kunne se Viasats og Canal Digitals tv-kanaler gratis.

Politiet har udskrevet bøder for i alt 787.500 kroner og et erstatningskrav på omkring 750.000 kroner.

- Størrelsen af bøderne viser, at det er ganske alvorligt at se betalings-tv uden at betale for det, siger advokaturchef Per Kiel Lauritsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Jeg håber derfor, at folk vil tænke sig godt om, inden de bliver tv-pirater, for de risikerer en stor økonomisk lussing, siger han.

Deltes om TV-kortet
Personerne har været med i en såkaldt card-sharing, hvor man tegner et abonnement hos et tv-selskab, så man lovligt kan se betalingskanaler via et kort i sin satellitmodtager.

Kortets krypteringskoder bliver herefter delt via internettet med de andre brugere på netværket, der på den måde kan udnytte kortets adgang til at se betalings-tv.

Bøderne ligger mellem 5000 og 20.000 kroner alt efter, hvor lang tid man har været med i netværket.

Sagen er anmeldt af Viasat, der selv har fundet frem til bagmændene bag netværket og brugerne.

Sagerne mod personerne bag netværket er endnu ikke afgjort, men det forventes, at der i løbet af efteråret er taget stilling til, hvordan sagerne skal afgøres.

Selskaber har fået blod på tanden
Muligheden for at uddele bøder og straffe til bagmændene for såkaldt tv-pirateri har taget fart, siden en dom fra Bornholm sidst i november 2011, hvor en bagmand fik 30 dages betinget fængsel, og modtagerne fik bøder på mellem 5000 og 15.000 kroner.

Denne sag er større end sagen fra Bornholm, så politiet vil formentlig jagte en længere fængselsstraf, hvor der i alt er fem mistænkte bagmænd.

Direktør David Würgler fra organisationen STOP - der går i haserne på tv-piraterne - har tidligere fortalt, at er card-sharing et voksende fænomen i Danmark.

- Det er noget, vi ser oftere og oftere, og i øjeblikket er der en håndfuld sager på vej gennem retssystemet, siger David Würgler.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen