Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Dårlig mobildækning til fodboldfest

Landsholdsfans kunne ikke komme i kontakt med hinanden i Kgs. Have ved fodboldbraget i aftes. Se her, om du får bedre signal til skæbnekampen søndag

De skreg af glæde i Kgs. Have, da Nicklas Bendtner i går udlignede to gange mod Portugal under EM-braget, der blev vist på storskærm i Kgs. Have i København. Mobildækningen var dog ikke noget at juble over, og flere kunne hverken ringe eller sms'e eller finde hinanden i den tætpakkede park. (Foto: Anthon Unger)
De skreg af glæde i Kgs. Have, da Nicklas Bendtner i går udlignede to gange mod Portugal under EM-braget, der blev vist på storskærm i Kgs. Have i København. Mobildækningen var dog ikke noget at juble over, og flere kunne hverken ringe eller sms'e eller finde hinanden i den tætpakkede park. (Foto: Anthon Unger)

Når 15.000 mennesker er samlet på et sted, kan det godt give visse problemer lige at finde de venner, som fodboldbraget skal følges sammen med. Så er det jo heldigt, at langt de fleste i dag har en mobil eller smartphone, så vennerne kan spores.

Mobilerne hjalp dog ikke meget i aftes i Kgs. Have i centrum af København, hvor firmaet Eye Media i samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme havde arrangeret fodboldfest.

Flere af de feststemte fodboldfans fortæller til ekstrabladet.dk, at der ikke var mobildækning hverken i går eller ved kampen mod Holland i lørdags.

Overbelastede antenner
Teleselskabet 3 bekræfter, at en af selskabets tre antenner i den københavnske park var overbelastet:

- Nogle haf haft problemer med kald, sms og data, men der er stadig gået kald igennem, siger kommunikationschef hos 3, Stine Green Paulsen, til ekstrabladet.dk.

Nogenlunde samme besked bipper ind fra Telia, som oplyser, at nettet blev overbelastet af de mange mennesker, som selskabet kalder 'en ekstraordinær event, som nettet ikke generelt er planlagt efter.

- Vi kan se, at 80 procent kald lykkedes, og altså 20 procent mislykkedes, og det er vi rigtig kede af. Vi er gået i gang med en opgradering af cellerne i området og håber, det giver en bedre oplevelse på søndag, men jeg kan ikke love noget, for det kan jo være, der dukker endnu flere folk op, lyder det fra kommunikationschef i Telia Mette Honoré.

Arrangører skal give besked
Både 3, Telia, TDC og Telenor efterlyser bedre kommunikation fra arrangørerne forud for de store fodboldarrangementer:

- Ved store arrangementer med mange mennesker sætter vi ekstra ind, så der øget kapacitet til dækning, men vi er nødt til at vide, at der er et arrangement. For eksempel ved Folkemødet på Bornholm i Allinge i dag og den kommende Roskilde-festival er vi i dialog med arrrangørerne, så vi ved, hvor mange, der kommer, og hvad der skal til, siger Peter Glüsing, pressechef for Telenor, til ekstrabladet.dk.

Christian Juul Pagh, der er projektleder i TDC Operations, forklarer, det vil skabe problemer med mobildækningen, når så mange mennesker mødes på så lille et sted som for eksempel Kgs. Have, men:

- Vi vil selvfølgelig gerne servicere danskerne så godt som muligt og gør, hvad vi kan for at sikre kapaciteten til events, eksempelvis Roskilde Festival, hvor vi opsætter ekstra mobilmaster for at øge kapaciteten for de cirka 75.000 festende gæster.

Arrangørerne havde ikke givet besked
I Kgs. Have kan det ifølge teleselskaberne ske ved at skrue optimere antennerne og eksempelvis prioritere mobiltrafik frem for for eksempel datatrafik. Med andre ord sørge for, at alle kan ringe til hinanden, men ikke nødvendigvis have ligeså god forbindelse til ekstrabladet.dk de 90 minutter fodboldkampen varer.

EyeMedia og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme erkender over for ekstrabladet.dk, at man ikke havde varskoet teleselskaberne om en kæmpefest i Kgs. Have, men vidste efter alt at dømme ikke, at det var nødvendigt:

'Teleselskaberne i Danmark har meget svært ved at klare dette, og det virker mærkværdigt i 2012, at dette skulle være et problem med 3 G og 4 G, vi ved ikke hvem der har ansvaret med det er vel TDC', skriver Rene Wolder i en mail til ekstrabladet.dk.

Bedre signal på søndag
Han lover dog, at arrangørerne kontakter teleselskaberne før søndagens skæbnekamp mod tyskerne, hvor der igen forventes 15.000 fodboldfestaber i Kgs. Have.

Men selskaberne har allerede garanteret ekstrabladet.dk, at de vil gøre, hvad de kan for, at også mobildækningen holder igennem de 90 nervepirrende minutter.

- TDC er klar til kampen mod Tyskland på søndag, hvor vi laver nogle såkaldte parameterændringer, som vil imødekomme problemet så vidt muligt. Det betyder i praksis at vi forsøger at fordele trafikken på flere master og at vi prioritere tale og SMS over data, så danskerne kan sms’e til hinanden under fodboldkampen – som vi forhåbentlig vinder 3-0, siger Christian Juul Pagh.

TDC vil i øvrigt bruge ekstrabladet.dk's kort over de danske EM-arrangementerne til at sikre dækning for fodboldfans.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen