Mac-brugere ramt af NemID-rod

Mac computere med en ældre processor af typen 'Power PC' kan ikke bruges til NemID. En opdatering er på vej.

SlemID. Tusindvis af frustrerede Mac brugere har på det seneste oplevet, at de ikke kan bruge NemID (Foto: Jan Sommer)
SlemID. Tusindvis af frustrerede Mac brugere har på det seneste oplevet, at de ikke kan bruge NemID (Foto: Jan Sommer)

Rigtig mange danskere har oplevet rod med den nye digitale log in NemID. Men især danskere med en mere end 2 år gammel Mac computer har haft problemer med at oprette en profil og bruge NemID til at logge på netbank.

Én af dem er den selvstændige erhvervsdrivende Arne Nessa Madsen fra Vallensbæk. Han har en computer fra Apple og har aldrig hørt om problemet med Mac computere og NemID. Problemet opdagede han først, da han efter talrige mislykkede forsøg på at logge sin ind på sin netbank via NemID, kontaktede sin bank, Nordea.

It-mæssig stenalder
- Her informerede de mig om, at NemID ikke kan bruges på en Apple computer. Samtidig fik jeg at vide, at Nordea kunder ikke kan bruge E-BOKS til deres korrespondance med banken. Jeg er meget forbløffet og kan kun notere, at både NemID og Nordea tilsyneladende befinder sig i en ren It-mæssig stenalder, lyder det fra Arne Nessa Madsen.

Læs også: NemID giver ubetalte regninger

Ifølge Michael Hansen fra butikken Humac i København er Arne Nessa Madsen langt fra den eneste, der har oplevet NemID rod. Alle Mac computere med en ældre processor-type kan nemlig ikke bruges til NemID.

- Mac brugere med en såkaldt ’Power PC’ processor vil højst sandsynligt opleve problemer med NemID. Det skyldes, at processoren ikke kan køre med de nyeste styresystemer, forklarer Michael Hansen.

Mac mere populært
Ifølge ham rammer problemet en del Mac computere, der er mere end 2 år gamle. Herhjemme findes der omkring 40.000 af den slags.

- Mac computere bliver jo mere og mere udbredte, så der findes vel omkring 400.000 Mac computere i Danmark. Maksimalt 10 procent er ramt af det omtalte problem, vurderer Michael Hansen. Han tilføjer, at mange iPhone brugere desuden efterspørger en speciel app til at logge på NemID fra en iPhone.

Hos DanID, som står for driften af NemID, mener man dog, at problemet kun rammer mellem 10.-15.000 Mac-brugere. En opdatering er dog på vej, så også brugere kan få adgang til NemID. Er man ramt af Power PC problemet, behøver man altså ikke at investere i et nyt system til computeren eller foretage andre nye tiltag for at anvende NemID.

- Vi er opmærksomme på problemet. Derfor er vi på vej med en opdatering af NemiD, som vi forventer bliver sat i værk her i oktober måned, uddyber Charlotte E. Kamp fra DanID.

0 kommentarer
Vis kommentarer