Rygere kan ikke få fikset deres Mac

Apple nægter at reparere Mac-computere, hvis de viser rester af nikotin, tjære eller tobaksrøg

Hold igen med smøgerne, når du arbejder på din MAc. (Foto: Colourbox)
Hold igen med smøgerne, når du arbejder på din MAc. (Foto: Colourbox)

Pas på med at ryge i nærheden af din Mac. Går den i stykker, er der nemlig en chance for, at Apple ikke vil reparere den. Det har to personer været ude for i USA, skriver websiden The Consumerist.

I begge tilfælde nægtede Apple at reparere maskinerne, da firmaet ikke ville udsætte sine ansatte for den helbredsrisiko, det er at arbejde med 'kontamineret materiale.' Begge personer prøvede at appellere sagen hele vejen op til Steve Jobs, Apples øverste chef, men uden held.

Tobaksrøg er sundhedsskadeligt
Beskeden fra Apple lød, at siden nikotin og tjære er på listen over sundhedsskadelige stoffer fra den amerikanske Occupational Safety & Health Administration, så dækker garantien ikke.

Apples garantiaftale nævner ikke specifikt noget om tobaksrøg, men indeholder en stor miljø- og sundhedsklausul, som firmaet altså hæfter sig ved i begge tilfælde.

Klarede det selv
Det lykkedes den ene forbruger at fikse sin maskine selv ved at åbne den op og rense den med komprimeret luft, mens den anden fik at vide, at flere komponenter var ved at stå af grundet rester fra tobaksrøg. Apple sagde, at det ikke var 'økonomisk farbart' at reparere den, men at hun var velkommen til at betale for det selv hos et eksternt servicecenter.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere