Hvor *¤!*!! er tv-kanalerne ?

2,5 millioner fjernsyn skal genindstilles. Også selv om deres ejere har gjort deres tv klar til at modtage det nye digitale tv-signal

Kanalforvirring fra morgenstunden. Nogle børn får svært ved at finde deres favorit-kanal søndag morgen. (Foto: Colourbox)
Kanalforvirring fra morgenstunden. Nogle børn får svært ved at finde deres favorit-kanal søndag morgen. (Foto: Colourbox)

Når mor og far i dag har brug for en ekstra halv time på øjet, er der ikke sikkert, at ungerne kan passiveres foran flimmeren med tegnefilm.

2,5 millioner danske tv-apparater skal genindstilles i dag, før børn og voksne kan hitte rundt i kanalerne.

Det skyldes ifølge Sekretariatet for det Nye Tv-signal, at tv-kanalerne i nattens løb har skiftet plads, da det gamle analoge tv-signal blev stedt til hvile for evigt.

Forklaringen er, at teknikerne har været nødt til at flytte rundt på frekvenserne for at finde plads til de mange nye, digitale tv-kanaler, som begynder at sende fra i dag. Det er forskelligt fra landsdel til landsdel, hvornår på dagen kanalerne er klar på deres nye pladser.

Rammer alle med antenne
Omlægningen gælder alle, der ser tv via egen antenne eller er tilknyttet et fællesantenneanlæg, hvor tv-signalet bliver hentet ned via en almindelig antenne. De vil opleve, at tv-kanalerne har skiftet plads – også selv om de for nylig har gjort deres tv klar til at modtage det nye digitale tv-signal.

Der er derfor ingen anden udvej end at genindstille kanalerne, når tv'et tændes søndag.

Mange digitale tv og modtagerbokse finder selv kanalerne igen og lægger dem automatisk ind på tv’et.

Sker det ikke for dig, kan du blot:
1.Slukke for strømmen til boksen og tv’et, og tænd igen efter nogle minutter.

2.Finde brugsanvisningen frem, og følg det afsnit, der beskriver, hvordan man finder tv-kanalerne.

3.Gå tilbage til apparatets fabriksindstillinger og gennemfør herefter en automatisk søgning.

De 2,5 millioner apparater får tv-signalet via en antenne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere