Danskerne amok i tv-indkøb

27 procent af befolkningen har købt nyt udstyr, og en stor del af dem har købt nyt, selv om de ikke behøvede det

Omkring ni procent af dem, hvilket svarer til mere end 230.000 husstande, har købt ny fladskærm, selvom de efter eget udsagn ikke behøver et nyt i forbindelse med det nye digitale signal. (Foto: Colourbox)
Omkring ni procent af dem, hvilket svarer til mere end 230.000 husstande, har købt ny fladskærm, selvom de efter eget udsagn ikke behøver et nyt i forbindelse med det nye digitale signal. (Foto: Colourbox)

Danskerne shopper tv-udstyr til den store guldmedalje her få dage før det såkaldt analoge signal skifter til digitalt. En ny undersøgelse viser, at 27 procent af befolkningen har købt nyt udstyr, og en stor del af dem har købt nyt, selvom de ikke behøvede det i forhold til det nye signal der kommer natten til første november. Det skriver DR Nyheder.

Omkring 9 procent af dem, hvilket svarer til mere end 230.000 husstande, har købt ny fladskærm, selvom de efter eget udsagn ikke behøver et nyt i forbindelse med det nye digitale signal, der kommer natten til første november.

Stor efterspørgsel på fladskærme
Allan Bugge, der er direktør i brancheforeningen Dansk Forbrugerelektronik, siger til DR Nyheder, at der allerede sidste år var en stor efterspørgsel på fladskærme.

- En del af husstandene skal jo gøre sig klar til at kunne modtage det digitale signal, og man har jo altid talt om, hvornår kom de her flade skærme, der kunne sættes på væggen og ikke fyldte noget særligt. Og det har jo skabt en enorm efterspørgsel allerede sidste år, siger Allan Bugge til DR.

I alt er der indkøbt for 2,2 milliarder kroner nyt udstyr viser undersøgelsen, der er lavet af Yougov-Zapera for Yousee.

Det sker præcist
- Den 1. november kl. 00.01 slukkes der for det analoge signal. DR og TV2 sørger for at afslutte programmerne før midnat og vil også informere om, hvad der kommer til at ske.
- Det betyder, at alle, som ser tv via egen antenne vil opleve sort skærm. Også dem, der faktisk har sikret sig digitale bokse.
- Det skyldes, at masterne først skal omstilles til digital sending. Man regner med, at de første master er klar kl. 6 og de sidste kl. 12, hvor du - hvis du altså har købt en boks eller et tv med indbygget modtager - vil kunne se den nye, bedre digitale kvalitet.
- Ser du tv via parabol, kabel- eller bredbånds-tv vil du ikke opdage skiftet.

Kilde: Sekretariatet for Det Nye Tv-Signal

Det får du med digitalt tv
- Mulighed for flere tv-kanaler
- Bedre billedkvalitet
- Billede i bredformat
- Elektronisk programoversigt
- Mulighed for at slå undertekster til og fra
- Tilbud om HDTV (tv i høj billedkvalitet)
- Bedre lydkvalitet
- Personligt valg af film (video on demand)
- Forskellige interaktive tjenester
- Nye gratiskanaler: DR-Update (nyhedskanal), Lokal tv (bl.a. TV2’s regionalprogrammer), Tegnsprogs-tv (tv-programmer med tegnsprogsoversættelse), DR-K (programmer om kultur og historie), DR-Ramasjang (tv for børn), DR-HD (film, serier, sport og fakta i HD), Folketinget TV (sender fra Folketingssalen, åbne udvalgsmøder og fra EU-parlamentet)

Kilde: Det Nye TV-signal

0 kommentarer
Vis kommentarer