Køb en fladskærm med håndjern

Digital tv-krig: Hvis du låser dig til et Boxer-abonnement, kan du få en billig fladskærm oveni. Dårlig idé, siger Forbrugerrådet

Ifølge Forbrugerrådet følger fladskærme med håndjern samme principper, som skader overskueligheden. - Udbyderne forsøger at forvirre forbrugerne ved at knytte to produkter sammen, som ikke behøver at blive købt sammen. Konsekvensen kan være, at du som forbruger risikerer at købe den forkerte tv-pakke eller det forkerte tv, siger økonom i Forbrugerrådet Martin Salamon. (Foto: Colourbox)
Ifølge Forbrugerrådet følger fladskærme med håndjern samme principper, som skader overskueligheden. - Udbyderne forsøger at forvirre forbrugerne ved at knytte to produkter sammen, som ikke behøver at blive købt sammen. Konsekvensen kan være, at du som forbruger risikerer at købe den forkerte tv-pakke eller det forkerte tv, siger økonom i Forbrugerrådet Martin Salamon. (Foto: Colourbox)

'Kanonpriser - 1999 kr. forudsætter Boxer abonnement' og 'Få Boxer-rabat på din nye fladskærm'.

Med helsides annoncer i flere landsdækkende aviser har tv-udbyderen Boxer TV sammen med kæderne Elgiganten og Fona fundet et nyt våben frem i den digitale tv-krig.

Nu skal danskerne lokkes til at tegne et abonnement på en Boxer Flex8-pakke eller Boxer Mix-pakke i 12 måneder. Belønningen er et 32 tommers LCD-tv fra Philips i Elgiganten til bare 1999 kroner - eller et 32 tommers tv fra Sony til 2.499 kroner i Fona, som også har to andre tilskuds-fladskærme til salg.

Hører naturligt sammen
- Vi ved, at mange danskere vil gå ud og købe nyt tv op til den 1. november, hvor der slukkes for det analoge signal. Derfor hører valget af tv og valget af tv-pakke naturligt sammen, mener Boxer TV's administrerende direktør Steen Ulf Jensen.

- Man kan stadig købe abonnementer, man kan opsige løbende. Men hvis man vil benytte vores tilbud om at få et billigt tv med, så skal man låse sig i 12 måneder, før man kan opsige det.

Vil gøre forbrugerne forvirrede
Danskerne har for længst vænnet sig til at købe til tilskudsmobiler. Den dyre mobil kommer umiddelbart til at se billigere ud, hvis man siger ja til at blive låst til et abonnement i seks måneder, før man kan skifte til en billigere udbyder. Abonnementet - ofte et dyrere abonnement end man reelt behøver - er altså en fasttømret del af prisen. Også bærbare computere - senest de små smarte netbooks til studiestart - bliver forsøgt solgt med 'håndjern'.

Ifølge Forbrugerrådet følger fladskærme med håndjern samme principper, som skader overskueligheden.

- Udbyderne forsøger at forvirre forbrugerne ved at knytte to produkter sammen, som ikke behøver at blive købt sammen. Konsekvensen kan være, at du som forbruger risikerer at købe den forkerte tv-pakke eller det forkerte tv, siger økonom i Forbrugerrådet Martin Salamon.

- Tilskuds-fladskærmene lægger op til, at man som kunde ikke tænker nærmere over, hvad man har brug for. Men vores budskab er netop, at man gør klogt i at tænke over sine behov, når det handler om slukningen af det analoge signal og digitalisering, siger han.

Kneb og krumspring
Boxer-direktør Steen Ulf Jensen understreger, at Boxer ikke ønsker at forplumre billedet på det digitale tv-marked yderligere.

- Jeg håber bestemt ikke, at forbrugerne bliver mere forvirrede. Vi skal bestemt informere forbrugerne ordentligt om dette. Der er i forvejen nok kneb og krumspring i denne branche, siger han.

1 af 2 Med helsides annoncer i flere af de landsdækkende aviser har tv-udbyderen Boxer TV sammen med kæderne Elgiganten og Fona fundet et nyt våben frem i den digitale tv-krig. Nu skal danskerne lokkes til at tegne et Boxer-abonnement og få en billig fladskærm med i prisen. (Screendump: Annonce fra Elgiganten i B.T.)
2 af 2 Ifølge Forbrugerrådet følger fladskærme med håndjern samme principper, som skader overskueligheden. - Udbyderne forsøger at forvirre forbrugerne ved at knytte to produkter sammen, som ikke behøver at blive købt sammen. Konsekvensen kan være, at du som forbruger risikerer at købe den forkerte tv-pakke eller det forkerte tv, siger økonom i Forbrugerrådet Martin Salamon. (Foto: Colourbox)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen