Fri adgang til digitalt tv med YouSee

YouSee fjerner fra den 15. september krypteringen på de digitale tv-kanaler, og det kommer en million husstande til gode

Den 31. oktober forsvinder det analoge signal, så alle husstande med en antenne på taget skal finde nye måder at modtage tv på. (Foto: Colourbox)
Den 31. oktober forsvinder det analoge signal, så alle husstande med en antenne på taget skal finde nye måder at modtage tv på. (Foto: Colourbox)

Danmarks største udbyder af kabeltv YouSee, der hører under TDC, trapper kampen om de digitale tv-seere op.

Fra den 15. september bliver det muligt at se digitalt tv uden at skulle have en boks eller et kort, for selskabet fjerner krypteringer.

Stort set alle YouSees 1,1 millioner kunder får fri adgang til at se alle deres kanaler fra Grund-, Mellem- og Fuldpakken i digital kvalitet. YouSee Clear er navnet på digitale tv-pakker, der kan ses uden boks og kort.

Det kræver, at tv'et har indbygget en digital DVB-C-modtager, ellers skal der stadig investeres i en boks - hvis man ikke allerede er i besiddelse af en. Langt de fleste af de 700.000 fladskærms-tv, som forventes solgt i år, har den korrekte digitalmodtager indbygget. Kun cirka 130.000 af de i alt 1,1 million kunder har i dag tilkøbt en digital tv-pakke.

Kalder det en revolution
YouSee Plus er navnet på en anden nyhed, der koster 89 kroner om måneden. Det er en pris uden gebyrer og uden oprettelse. Så får man en boks, der giver en masse muligheder så som TV Arkiv, der bl.a. giver adgang til at se de seneste 30 dages tv-programmer fra DR1 og DR2 og YouSee Cinema med gode film, der lanceres samtidig med dvd-præmieren. Dertil kommer diverse muligheder for at pause både tv-progammer og film.

I mandags spillede konkurrenten Boxer ud med tilbud til kunderne om mindre og mere fleksible tv-pakker. Her var budskabet et langt mere frit valg af kanaler for forbrugerne.

- Hvis det, Boxer kom med i mandags, var en lille revolution, så er dette en stor revolution. At vi vælger at sende digitale tv-pakker ukodet får kanon-konsekvenser, siger adm. direktør Niels Breining på et pressemøde.

Vil gafle nye kunder
I forbindelse med lukningen af det analoge sendenet den 1. november har YouSee frem til november besluttet at tilbyde gratis oprettelse og gratis abobonnemet i Grund-, Mellempakken eller Fuldpakken resten af året for nye kunder - med mindre der er tale om et større gravearbejde eller andet kabel-bøvl.

- Med dette initiativ kommer vi til at vinde flere kunder, end vi mister. Vi kan i dag levere til 150.000-200.000 ekstra kunder, som vi ikke har i dag, siger Niels Breining, som dermed også bejler til den gruppe af antenne-seere, der mister det analoge signal den 1. november.

Det er dog lagt fra alle danske seere, der kan modtage kabel-tv.

- Vores budskab til vores eksisterende kunder er, at de ikke skal gøre spor inden den 1. november. De får YouSee automatisk, siger direktøren - der dog ikke har i sinde at belønne sine loyale kabelkunder med lavere priser.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen