Nøgen-mms'er for frækt til EU

Det skal være strafbart, at have frække mms'er af personer under 18 år på mobilen, mener EU og kriminaliserer dermed en hel ungdomskultur

Unge drenge forventer, at pigerne sender dem frække billeder af sig selv, hvis de vil gøre et godt indtryk. (Foto: Colourbox)
Unge drenge forventer, at pigerne sender dem frække billeder af sig selv, hvis de vil gøre et godt indtryk. (Foto: Colourbox)

Det er helt normalt, at teenagepiger tager sexede nøgenfotos af sig selv og hinanden, og sender dem videre til fyre, de gerne vil gøre indtryk på.

- Jeg bliver tit bedt om at sende dem og gør det tit, fordi mange fyre bliver kanonsure, hvis man ikke gider, og så føler jeg mig lidt tvunget til at gøre det. Men ofte gør jeg det bare af mig selv, har 15-årige Pernille fra Fyn tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Flest nøgne piger
De unge piger viser bryster og baller, fordi det giver opmærksomhed. De ser konstant i mediebilledet, at kvinder får anerkendelse for at smide tøjet og være udfordrende.

Selv om det mest er pigerne, der viser sig selv frem, holder drengene sig heller ikke tilbage med tage fotos direkte ned i liderbuksen eller spille den af på webcam for en pige.

Taberagtigt ikke at have haft sex
Sex er in, og det er tabu og taber-agtigt ikke at have nogen seksuelle erfaringer som hip teenager, sagde Christel Stormhøj, lektor i Sociologi på Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitetscenter til Ekstra Bladet i juni måned.

Med andre ord vil EU's forslag kriminalisere det meste af en ungdomskultur, hvis det skulle blive forbudt at have billeder af en person under 18 år, der viser en 'virkelig eller simuleret eksplicit seksuel adfærd' eller 'gengiver kønsorganerne primært med et seksuelt formål'.

Danske politikere mod forslaget
Forslaget blev fremsat den 25. marts i år for at bekæmpe misbrug af børn og unge, og trods det fine formål er der begrænset opbakning fra danske politikere.

Både Morten Messerschmidt (medlem af Europa-Parlamentet, Dansk Folkeparti) og Jens Rohde (MEP, V) har tænkt sig at kæmpe mod forslaget, når det skal i høring i EU-Parlamentet.

- Unge mennesker sender billeder til hinanden, og det skal vi altså ikke kriminalisere, siger Jens Rohde til MetroXpress.

Den danske straffelov har allerede en formulering, der kommer EU's forslag i forkøbet. I kapitel 24 paragraf 235 om børnepornografi står der nemlig:

Den, som udbreder utugtige fotografier eller film, andre utugtige visuelle gengivelser eller lignende af personer under 18 år, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller under skærpende omstændigheder med fængsel indtil 6 år.

I 2003 blev aldersgrænsen ændret fra 15 til 18 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere