Mere valgfrihed i nye tv-pakker

Nyt udspil fra tv-udbyderen Boxer varsler billigere og mere overskuelige tv-pakker

- Danskerne er lede og kede af de enorme tv-pakker. De vil selv kunne vælge de tv-kanaler, som de skal betale for, og de vil undgå kæmpemæssige pakker med 30-50 tv-kanaler, som de aldrig ser alligevel. Det siger adm. direktør Steen Ulf Jensen fra Boxer TV, som lancerer en ny form for tv-pakketering, hvor seerne i større grad selv kan vælge kanaler til og fra. (Foto: Colourbox)
- Danskerne er lede og kede af de enorme tv-pakker. De vil selv kunne vælge de tv-kanaler, som de skal betale for, og de vil undgå kæmpemæssige pakker med 30-50 tv-kanaler, som de aldrig ser alligevel. Det siger adm. direktør Steen Ulf Jensen fra Boxer TV, som lancerer en ny form for tv-pakketering, hvor seerne i større grad selv kan vælge kanaler til og fra. (Foto: Colourbox)

Det skal være - næsten - slut med uoverskuelige tv-pakker, hvor danske forbrugere føler sig tvunget til at vælge kæmpemæssige og dyre tv-pakker for at få deres ønsker opfyldt. TV-udbyderen Boxer præsenterer et tv-udbud til danskerne, som lanceres som et opgør med de store tv-pakker. I stedet vil Boxer tilbyde kunderne at vælge mere frit mellem tv-kanalerne.

Tilbuddet fra Boxer går ud på, at seerne kan bygge oven på de kanaler, som de i forvejen kan modtage med antenne og digitalt modtagerudstyr i MPEG4. Det gælder DR's kanaler, TV 2 og lokalt tv. Dertil kommer så fire forskellige obligatoriske pakketilbud MINI, FLEX8, MIX og MAX.

Målrettet de modne
MINI består eksempelvis kun af fire tv-kanaler, som er TV 2 News, TV 2 Charlie, Kanal 4 og Kanal 5. Målgruppen er de modne og prisbevidste danskere, som kun ønsker at betale for få kanaler. Denne pakke koster 89 kroner om måneden plus kortafgift på 389 kroner pr. halvår.

FLEX8 giver adgang til at vælge otte kanaler helt frit blandt 22 populære tv-kanaler. Med de gratis tv-tilbud kommer man op på i alt 19 kanaler, som dækker manges behov. TV3's kanaler og HD-kanaler er dog ikke med. Her er prisen 179 kroner om måneden plus kortafgiften på 389 kroner pr. halvår.

Kan vælge enkelte kanaler til
Dertil kommer muligheden for at vælge kanaler i stor stil. Det kan ske ved at vælge blandt otte temapakker - såsom Sport, Børn og Livsstil - typisk med tre kanaler i hver pakke fra 45 kroner om måneden eller ved - som noget helt nyt - at købe enkelte tilvalgskanaler, der koster fra 19 kroner om måneden.

Boxer tilbyder en gratis digital modtagerboks, hvis man tegner sig for et 12 måneders abonnement. Har man brug for flere programkort, fordi man har flere fjernsyn i husstanden, er prisen på kort nummer to og tre 99,50 kroner om måneden pr. styk.

Kampen om antenne-seerne
- Vi tager toppen af priserne. Der vil uden tvivl komme reaktioner fra konkurrenterne, men det vil være defensive reaktioner. Hensigten med dette initiativ er at udløse større konkurrence, og det vil også ske, siger Steen Ulf Jensen, adm. direktør for Boxer TV.

YouSee kommer allerede onsdag med et udspil om digital-tv. Ifølge YouSees pressechef Ib Konrad Jensen er der konkurrence om de 400.000 husstande, som ind til videre kun har set tv via en almindelig antenne. Men han forsikrer om, at YouSee ikke føler sig truet af Boxers udspil

- Boxers tilbud er dyrere end forventet - især hvis man vil se tv i flere rum. Og så synes vi ikke, at valgfriheden er helt så stor, som den kunne være. Desuden har de slet ikke TV3 med i pakkerne, siger han.

Skal først købe antenne
Ib Konrad Jensen anerkender ikke Boxers prissammenligning (se til højre).

- Den slags kan man altid få til at falde ud til sin egen fordel, siger han.

Boxers nye tv-pakker går i luften den 1. november, når det analoge tv-net lukkes ned. Den primære målgruppe er de 400.000 antenne-husstande.

Den næste målgruppe bliver de 500.000 husstande, der modtager tv via kabel eller satellit, og som i undersøgelser angiver at have behov for færre, billigere og mere overskuelige pakker. Den gruppe skal dog ud have boks og kort - og ikke mindst antenne i stuen eller på taget - for at kunne gøre brug af Boxers tilbud.

Sammenligning med konkurrenterne:

Boxer spår selv, at den såkaldte MIX-pakke med i alt 12-tv-kanaler bliver selskabets mest populære tv-pakke. Den indeholder de mest populære, danske tv-pakker samt de vigtigste tv-kanaler inden for hver af kategorierne underholdning, nyheder, sport, film, dokumentar, børn, musik, livsstil og nabolande. Med kortafgift kommer pakken til at koste 244 kroner om måneden.

Boxer har sammenlignet med tilsvarende pakker hos konkurrenterne, og her er prisen følgende:

Canal Digital Family - 334 kroner om månenden.

YouSee Fuldpakken - 375 kroner om måneden. (uden Canal9)

Viasat har ifølge Boxer ikke et sammenligneligt produkt.

- Konkurrenterne vil sikkert sige, at vores sammenligning er unfair, fordi man i deres pakker får flere kanaler med. Pointen er bare, at de kanaler ikke er et valg fra forbrugernes side. Der er tale om kanaler, som folk får med, når de vælger de enkelte, gode kanaler, siger adm. direktør i Boxer Steen Ulf Jensen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen