Pas på regninger fra domænefuskere

Falske domæneregninger dumper i disse dage ind i mailboksen hos danskere, der har registrerede .com, .net, .org, .info eller .biz-domæner

Fupfakturaerne stammer fra virksomhederne Domain Renewal Group, Domain Registry of America eller WorldWideWeb Register, der opkræver penge for domænenavne, som allerede er betalt hos domæneejerens normale internetudbyder. (Foto: Colourbox)
Fupfakturaerne stammer fra virksomhederne Domain Renewal Group, Domain Registry of America eller WorldWideWeb Register, der opkræver penge for domænenavne, som allerede er betalt hos domæneejerens normale internetudbyder. (Foto: Colourbox)

Har du et .com, .net, .org, .info eller .biz-domæne? Så pas på falske domæneregninger, som i disse dage dumper ind i mailboksen.

Fakturaerne ( se et eksempel her ) stammer fra virksomhederne Domain Renewal Group, Domain Registry of America eller WorldWideWeb Register, der opkræver penge for domænenavne, som allerede er betalt hos domæneejerens normale internetudbyder.

Advarslen kommer fra Danmarks største hostingfirma One.com, som i disse oplever dage et stort antal henvendelser fra bekymrede kunder, som har modtaget en tilsyneladende gyldig faktura fra enten Domain Renewal Group, Doman Registry of America eller WorldWideWeb Register på deres .com, .net, .org, .info eller .biz-domæner. Domæner som allerede er registreret og betalt gennem deres eksisterende aftale med One.com.

20 kunder er faldet i
- I mailen slår disse virksomheder på, at kundernes domænenavne er ved at udløbe. Desuden prøver de at så tvivl om vores evner til at beskytte navnene. Derfor råder de kunderne til straks at skifte til dem. Den er der desværre allerede omkring 20 af vores kunder, der er hoppet på. Vi frygter, at der kan være flere på vej, siger support- og administrationschef i One.com Thomas Medard Frederiksen til ekstrabladet.dk.

- Kunderne bliver bedt om at sende kreditkortoplysninger til et firma i England, og dér brude alarmklokkerne begynde at ringe, siger han.

Slet mailen og slap af
- Vi har sendt en mail til vores kunder med disse domæner for at informere dem om sagen. Der sker absolut ingenting, hvis man ignorerer disse regninger, siger Thomas Medard Frederiksen.

De falske regninger ligner ved første øjekast helt normale fakturaer for internationale domænenavne. Ifølge One.com er problemet er dog, at de tilsendte fakturaer er falske opkrævninger for ydelser, som kunderne allerede én gang har betalt til One.com, nemlig registrering og fornyelse af deres domænenavne.

Advarsel fra Forbrugerstyrelsen
Det egentlige formål med disse fupfakturaer er, at kunden skal flytte sit domæne til Domain Registry of America eller et af de andre firmaer. Dermed overlades kontrollen over deres domæner til disse firmaer. Prisen hos One.com er omkring 100 kroner for at have et domænenavn i ét år, mens Domain Registry of America typisk tager 210 kroner for ydelsen. Så der er ingen penge at spare ved at skifte. Desuden kan det være meget svært at flytte sit navn fra disse virksomheder igen.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er flere andre større udbydere også hjemsøgt at domænefuskere lige nu.

Det er ikke første gang, at falske domæneregninger spøger hos de danske domæneejere. Forbrugerstyrelsen har tidligere advaret om de selvsamme firmaer og metoder . Dengang rådede styrelsen kunderne til at ignorere henvendelsen.

Du kan se et eksempel på en fupregning her.

0 kommentarer
Vis kommentarer