Grønne gadgets og fænomenale fladskærme

Fremtidens gadgets er bæredygtige, og internettet rykker for alvor ind i dagligstuen. Sådan lyder to tydelige tendenser fra CES i Las Vegas

LAS VEGAS (Ekstra Bladet): Finanskrise og klimaforandringer er to ord, der svirrer gennem luften på dette års udgave af verdens største messe for forbrugerelektronik, CES. Men hvor den økonomiske krise betyder, at CES besøges af 15.000 færre gæster end sidste år, har miljøproblemer og klimaforandringer tydeligvis givet gadget-udviklerne blod på tanden.

Det ses ved, at grønne gadgets i år er en af de helt store tendenser på en messe, hvor de elektroniske dimser normalt ikke kan blive strømslugende nok. Tag bare Solio, som er en oplader, der udnytter solenergi til at give mobiltelefoner, iPods og andet grej med genopladelige batterier kræfterne tilbage.

Sæt for eksempel stikket fra Solio i din mobil, og læg den i solen. Små seks timer senere er batteriet fuldt opladet, hvilket kan være praktisk på campingturen eller andre steder, hvor der er langt til næste stikkontakt. Ventetiden kan i øvrigt nedsættes ved at oplade selve Solio-panelet hjemmefra.

Solio kan købes via Solio.com, og prisen er cirka 450 kroner med levering.

Tv med internet
Sammensmeltningen mellem computer og fjernsyn er langt fra nogen ny vision. Men koreanske Samsung lader til at være de første, som for alvor gør drømmen til virkeligheden. Og endda i et design, der bør få selv Apples øverste designere til at blive grønne af misundelse.

Samsung kalder selv sin nyskabelse for internet@tv, og Ekstra Bladets udsendte har selv prøvet vidunderet på producentens stand på CES, hvor nyheden blev lanceret.

I praksis giver teknologien adgang til en håndfuld såkaldte widgets direkte på tv-skærmen, så man for eksempel kan checke vejret og få adgang til tjenester på nettet som Flickr, eBay, YouTube, spil samt sociale netværk.

Tjenesten kommer til at fungere på fladskærme i Samsung-serierne 7, 8 og 9. Det vil sige skærme i størrelser fra 40 til 55 tommer. Fjernsynet kan kobles til nettet via kabel eller trådløst. Priserne er endnu ukendte.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere