Pas på Valentins-virus

Hvis du i dag modtager en kærlig hilsen i din mailbox i anledning af Valentins dag så pas på. Der er Valentin-virus i omløb

Lad dig ikke lokke til at åbne det farlig link i Valentin-hilsenen. (Foto: Colourbox)
Lad dig ikke lokke til at åbne det farlig link i Valentin-hilsenen. (Foto: Colourbox)

I dag bliver Valentins dag fejret med kys, chokolade, blomster og masser af kærlighed verden over. Men der er al mulig grund til at være på vagt, hvis du modtager en kærlig hilsen i din mailbox. For traditionen tro bliver denne mærkedag brugt af it-kriminelle til at sprede virus.

Det er den dybt kriminelle it-bande Storm, der står bag de farlige Valentin-hilsner. Den inficerede mail, der kan havne i din postkasse, indeholder kun en kort tekstbesked og et link til en webside, hvor der vises et af otte forskellige Valentins-billeder. Det ser ganske harmløst ud. Men hvis du åbner linket startes programmet Valentine.exe, og så bliver din computer overtaget af Storm-netværket.

- Så kan de fjernstyre din maskine og udsende spam fra din mail og opsnappe personlige oplysninger. Med andre ord overtager de kontrollen over din maskine, siger Peter Kruse, der er it-sikkerhedsekspert i CSIS, til ekstrabladet.dk.

Storm bruger et såkaldt root-kit til at overtage din computer. Det betyder, at de graver sig helt ned i rødderne af Windows på din maskine. Så hver gang du starter Windows, vil Storm altså kunne kigge med.

Det kan være svært at opdage, om netop din maskine er inficeret, men der er et par ting, der kan indikere det.

- Hvis din maskine pludselig bliver sløv, eller hvis dit antivirus-program ikke virker mere, er der en stor sandsynlighed for, at du har fået virus, siger Peter Kruse.

Han vurderer, at flere tusinde maskiner er i Storms magt i Danmark - og der er kun en ting at gør, hvis du vil undgå, at Storm overtager din maskine.

- Vær på vagt!, lyder rådet fra Peter Kruse.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen