ASUS har lavet en lynhurtig joker

En overraskende vellykket kombination af smartphone og tablet med store muskler og luksuriøst udseende

(Foto: Lydogbillede.dk)
(Foto: Lydogbillede.dk)

Det første, der slår os, er, at ASUS virkelig har fokuseret på designet. Infinity ligner og føles som en premium-mobil, der kan måle sig med de bedste i klassen. Bagsidens børstede aluminium ser vældig maskulint og elegant ud og giver desuden et relativt godt greb. Forsiden er ét eneste stykke Gorilla Glass, som dog ikke går ud til kanten – formentlig for at mindske risikoen for skader, hvis man taber den.

Tabletten er ikke i samme eksklusive materiale, men har en gummibelagt bagside, som gør, at den ligger sikkert i hånden. Glasset er betydelig lettere, og det mærkes, at der er sparet så meget som muligt på vægten, for at kombinationen skal være blandt de lettere tablets.

Det mest karakteristiske ved bagsiden er helt klart docking-stationen til mobilen. At sætte mobilen i er meget let, men den sidder alligevel ordentligt på plads.

Skærm
Mobilskærmen er nu vokset til 5 tommer og har fået fuld HD-opløsning, præcis som konkurrenterne Galaxy S4 og Xperia Z. IPS+ skærmen giver stadig lige så udmærket billedkvalitet som forgængeren, men den øgede opløsning gør, at den nu også føles lige så skarp som konkurrenternes. Det store løft er dog tablettens skærm, som nu har mere end fuld HD-opløsning.

Læs også: Sony er ny tablet-konge

Lyd
Højttaleren på mobilen er lidt sjovt placeret på højre side, men det viser sig at være ret praktisk, eftersom man sjældent dækker den med hånden.

Tablettens højttalere er ikke bare godt placeret, men også usædvanlig kraftfulde. Vist lyder det lidt tyndt, men ikke værre end fra de fleste bærbare computere. Lydkvaliteten er derimod rigtig god, hvis man tilslutter eksterne højttalere eller et par hovedtelefoner. SonicMaster-teknikken giver faktisk en hørbar forskel.

Anvendelse
ASUS har ikke tynget Android med en masse finurlige finesser, men holdt det relativt rent, hvilket gør, at alting føles hurtigt og hjemmevant. Derimod er der tilføjet nogle smarte genveje og apps, som faktisk tilfører noget. Det store spørgsmål, når det gælder anvendelse, er hvordan det føles at skifte mellem smartphone og tablet.

Præstationer
På indersiden er der også sket ting og sager. Man har opgraderet fra 1,5 gigahertz Snapdragon S4 til 1,7 gigahertz Snapdragon 600. Samme som HTC One, men lidt langsommere end Galaxy S4 altså. Det viser sig at give intet mindre end en 50 procents forbedring i Geekbench-scoren, som nu rører 3.000-mærket. Midt imellem de to konkurrenter.

Læs også: Test af Google Nexus 10 - Skønne, spildte kræfter

Med hensyn til den praktiske hastighed ved surfing må man dog nøjes med en Browsermark-score på 1.813, hvilket de seneste premium-mobiler faktisk slår. Øvrige tests viser, at den spiller i samme liga som HTC One, med undtagelse af 3D-grafik, hvor den faktisk sætter ny præstationsrekord. En god mobil til spil, altså.

Konklusion
ASUS’ docking-koncept skrider frem med stormskridt og er på mindre end et år gået fra fiasko til succes. Som mobil er der ikke meget at klage over. Den er luksuriøs, hurtig og har både god lyd og godt billede. Tabletten har ikke samme kvalitetsfølelse, men er let og har en god og højopløst skærm.

Det spørgsmål, man bør stille sig selv, er om man synes, at det er en god idé at kombinere de to. For dem, der ofte veksler mellem dem, bliver det hurtigt besværligt at tage mobilen ud og ind hvert femte minut. Bruger man kun én ad gangen og vil bare have ét abonnement, så er det meget smart, og man får lang batteritid med i købet. En smagssag, med andre ord.

Samlet vurdering 5

Pris: 5.200-7.500 kroner

Plus:
Luksuriøs som mobil

Meget hurtig

God skærm og lyd

Minus:
Plasticagtig tablet

Læs hele testen hos Lydogbillede.dk

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 (Foto: Lydogbillede.dk)
0 kommentarer
Vis kommentarer