Er det her sandheden om Googles mystiske byggerier?

Googles mystiske konstruktioner i San Francisco og Portland bliver muligvis ultrafleksible showrooms

Konstruktionerne, her i San Francisco Bay, er endnu ikke færdige, og spekulationerne om deres endelige funktion fortsætter. Seneste bud er mobile showrooms. (Foto: Jef Chiu/AP)
Konstruktionerne, her i San Francisco Bay, er endnu ikke færdige, og spekulationerne om deres endelige funktion fortsætter. Seneste bud er mobile showrooms. (Foto: Jef Chiu/AP)

Det er ikke Noahs Ark. Det er heller ikke flydende serverstationer, som der ellers har været gættet på. De mystiske konstruktioner, der er under opførelser i San Francisco og Portland, er mobile showrooms for Google.

I hvert fald hvis man skal tro oplysninger, som tv-stationen KPIX 5 i San Francisco og nyhedsmediet CNET har fået fingrene i.

Ifølge oplysningerne er der tale om fleksible, eksklusive showrooms for Google X-projekter. Det vil sige Googles fremtidsprojekter, der udvikles i selskabets laboratorium i Californien. Det er her, man arbejdede på Google Glass og efter forlydende lige nu arbejder med en førerløs bil. I første omgang kan konstruktionerne meget vel komme i spil i forbindelse med markedsføringen af Google Glass, der er Googles nye bærbare internet-enhed.

Ifølge rapporten er konstruktionerne, der mest af alt ligner sammenkoblede containere, udtænkt som et byggesæt. Det vil sige, at det kan skilles ad og sættes op hvor som helst.

Showrooms og festlokale
En kilde, der har været ombord, siger til KPIX 5, at tre etager om bord skal fungere som 'besnærende showrooms', mens øverste etage skal være 'festdæk' med blandt andet barer. Det er her, Google skal servicere sine bedste kunder.

Se også: Hvad har de gang i? Google bygger mystiske konstruktioner

Konstruktionerne har været længe undervejs, og er formentligt startet i en hangar på Treasure Island i San Francisco Bay. Den er lejet af selskabet By And Large, der også er registreret som ejere af de foreløbigt tre spottede konstruktioner. Et navn, der i sig selv har fyret ekstra op under spekulationerne om konstruktionerne. Navnet er således næsten identisk med Buy N Large, der var en fiktiv megaorganisation i Pixars animationsfilm WALL-E fra 2008.

Konstruktionerne har oven i købet fået navnene BAL0001, BAL0010 og BAL0011. Det betyder BAL1, BAL2 og BAL3, hvis man vælger at se tallene som binære.

Begge dele kunne pege i retning af it-konstruktioner, og det understøtter de lokale forlydender om, at det er Google, der i virkeligheden står bag. Det har Google hverken be- eller afkræftet og dermed heller ikke givet oplysninger, der kan indikere, hvad konstruktionerne skal bruges til.

I det hele taget synes hemmelighedkræmmeriet fortsat massivt. Området omkring Treasure Island, der er en tidligere militærbase, er spærret af, og i hvert fald én person i den amerikanske kystvagt i området har, ifølge Reuters, underskrevet en tavshedserklæring hos Google. Endnu en indikation af, at det er internet-giganten, der arbejder på havnekajen.

1 af 7 (Foto: Jef Chiu/AP)
2 af 7 (Foto: Jef Chiu/AP)
3 af 7 (Foto: Jef Chiu/AP)
4 af 7 (Foto: Jef Chiu/AP)
5 af 7 (Foto: Jef Chiu/AP)
6 af 7 (Foto: Jef Chiu/AP)
7 af 7 Konstruktionerne, her i San Francisco Bay, er endnu ikke færdige, og spekulationerne om deres endelige funktion fortsætter. Seneste bud er mobile showrooms. (Foto: Jef Chiu/AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere