Første kig på iPad mini Retina

Vi har lagt hånd på Apples nye baby, og her er vores første indtryk

Vi har netop fået fat i den nye iPad mini med syleskarp Retina-skærm. Den første mini-iPad var klart lillebror i forhold til iPad 4, men med den nye iPad mini er det anderledes. Den har nemlig samme A7-processor og samme højtopløste skærm som den nye iPad Air.

Læs også: Alle gode gange tre

Set forfra er det umuligt at skelne iPad mini med Retina-skærm fra den gamle iPad Mini.

På bagsiden afsløres forskellen dog …

Men det er i det indre, at de helt store forandringer. Her er alt opgraderet til nyeste generation. Blandt andet, som før nævnt, i form af A7-processor og M7-coprocessor, 802.11n trådløst netværk med op til 300 mbit/s og en et bedre Facetime HD-kamera til videosamtaler og selfies.

Og du godeste hvilken forskel! Den nye Mini kan løbe i cirkler om den gamle!

Hvad siger du til FEM gange højere regnekraft? Selv i mere virkelighedsnære tester end Geekbench er hastighedsforskellen betydelig. Browsermark, som måler webbrowserens ydeevne på tung hjemmesidekode, bliver resultatet 3491 for den nye imod 2162 for den gamle. Det betyder, at den er præcis lige så hurtig som iPhone 5S.

Trods dette er den lige så lille og let som forgængeren (7,5 mm tyk, 330 gram) så den er forsat en fornøjelse at have med sig. Apple siger også, at den fortsat har 10 timers batteritid, men det vil vise sig, når vi kommer med en egentlig test af den, hvilket vil blive i løbet af den kommende uge.

Læs også: Tilbage til rødderne

Den mest slående forskel og det som man vil glæde sig over, hvert minut man arbejder med den, er imidlertid den nye højtopløste skærm. At man er gået op på 1.536 x 2.048 punkters opløsning på en 7,9 tommers skærm, betyder en pixeldensitet på 324 ppi, hvilket er særdeles knivskarpt. Det bliver en helt anden oplevelse at se på fotos, og læsning er betydeligt behageligere for øjnene.

Kantet og pixeleret til venstre (den gamle) imod bløde kurver og skarpe kanter til højre (Retina).

Man kan desuden få skærmbeskyttere i seks farver og læderetuier, ligeledes i seks farvevarianter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere