Så mange amerikanere har en iPhone i 2017

Danskerne er ikke helt så vilde med Apples iPhone, som de har været - men det er amerikanerne

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Apples iPhone kommer til at dominere endnu mere på det amerikanske marked. Det spår analysefirmaet Asymco, der har kigget på tallene for Apples populære smartphone.

Læs også: Smartphone i julegave til under 1.000 kroner

Nu er fire år lang tid i teknologiens verden - spørg bare Nokia og Blackberry om dét - men Apple og deres fans har ikke vist træthedstegn endnu, og Steve Jobs' hæderkronede firma slår stadig salgsrekorder, når de kommer med et nyt produkt.

iPhone følger markedsudviklingen perfekt
Som man kan se i nedenstående graf har Apple formået at vækste med deres iPhone modeller (rød linje) i fuldstændig samme takt som den samlede gennemslagskraft for smartphones (øverste grønne linje) i USA.

 

Og hvis Apple kan fortsætte i samme tempo, forudser Asymco, at der vil være en iPhone i hænderne på 68 procent af alle amerikanere over 13 år i 2017.

Det betyder, at ud af et marked på 266 millioner, vil 180 millioner af dem have en iPhone i lommen, og mon ikke sådan en prognose kan bringe et smil frem hos Tim Cook & Co. i Apple?

Ikke samme tendens i Danmark
Apple skal dog ikke forvente, at danskerne er lige så loyale overfor iPhone, som amerikanerne lader til at være.

Ifølge en opgørelse over antallet af solgte smartphones i første halvår af 2013 fra IDC bliver der nu solgt dobbelt så mange mobiltelefoner med Android installeret som Apples iPhone i Danmark.

Læs også: LG's buede G Flex kommer til Danmark og har flere tricks oppe i ærmet

Dermed følger danskerne den generelle tendens blandt verdens smartphone brugere, som i højere og højere grad vender sig mod Googles Android styresystem, der efterhånden har sat sig på 80 procent af markedet globalt set.

Så er det bare spørgsmålet, om Android også kan holde kadencen, nu hvor Google er begyndt at gøre deres styresystem mere lukket, eller om der kommer en reaktion fra brugerne og producenterne - eller måske et helt nyt system fra en endnu ukendt leverandør.

Fire år er som sagt lang tid ...

0 kommentarer
Vis kommentarer