De her højttalere koster 2,7 mio. kr.

CES 2014: Her er et par højttalere, hvis mage du aldrig har set. Og du har sandsynligvis heller aldrig hørt noget lignende

Marten Coltrane Supreme 2 er ikke for folk med et anstrengt forhold til deres bank. (Foto fra lydogbillede.dk)
Marten Coltrane Supreme 2 er ikke for folk med et anstrengt forhold til deres bank. (Foto fra lydogbillede.dk)

På alle store messer er der altid ting, der stikker ud fra mængden og er helt specielle, Sådan var det også på sidste uges CES-messe i Las Vegas.

For at opleve det helt specielle skulle man besøge 29. etage på Venetian Tower. De seriøse high-end-udstillere på CES viser traditionelt deres ting frem i suiter på Hotel Venetian, frem for i de larmende messehaller. Og i en af disse suiter fandt vi noget, som ikke er hverdagskost: Et par højttalere til 480.000. Dollars.

Læs også: Netflix vil lancere 4K-programmer i år

Det handler om den seneste inkarnation af Coltrane-topmodellen, Coltrane Supreme 2 fra svenske Marten - eller Mårten Design, som vi plejede at kalde dem, inden de blev internationalt anerkendte og fjernede bollen over bogstavet Å.

På trods af, at prisen (svarende til godt 2,7 millioner kroner) anbragte højttalerne i den allermest eksklusive ende af udbudet på messen, var det lyden, som gjorde, at Marten-suiten skilte sig ud fra mængden.

Den gode lyd skyldtes ikke alene højttalerne, men akustikken. I et hotelværelse er der eller sjældent mulighed for at bestemme ret meget, men Marten havde gået længere end nogen anden udstiller. Svanå Miljöteknik stod for diffusorer og akustisk behandling af suiten - herunder for et separat loft, installeret til lejligheden!

Imens Coltrane-modellen består af to kabinetter, et for mellemtone/diskant og et til bassen, så sidder alle enheder i Coltrane Supreme 2 i et og samme kabinet.

Noget helt almindeligt trevejssystem er det dog langt fra. Målene er 54 x 200 x 59 centimeter og vægten 230 kilo. Bestykningen udgøres af en 3/4" superdiskant af diamant(!), en to-tommers diskant, som ligeledes er af diamant, en keramisk 5"-mellemtone, syv 8" sandwich-baselementer, samt seks passive baselementer på bagsiden med 11" sandwich-membran.

Læs også: Følg med i teknologi-nyhederne fra CES

Elementerne er helt nye og er udviklet i samarbejde med Accuton efter Martens specifikationer. På indersiden er der heller ikke sparet. Lige som i forgængeren finder man Jorma Designs allerfineste Statement-kabel – faktisk hele 70 meter i hver højttaler!

Selv om der var kælet for akustikken ser vi frem til at høre, hvad Coltrane Supreme 2 virkelig kan præstere i et rigtigt lytterum. Please!

0 kommentarer
Vis kommentarer