Microsoft klar med billigere Xbox

Microsoft udfordrer Sony med billigere Xbox, der kan konkurrere med PlayStation 4.

Microsoft meddelte tirsdag, at det er klar med en Xbox One-spilkonsol til reduceret pris, fordi den sælges uden bevægelses-systemet Kinect.

Konsollen kommer på markedet på et tidspunkt, hvor Microsoft er ude i en hård konkurrence med Sony, som har været førende på konsolmarkedet siden lanceringen af PlayStation 4.

Xbox One uden Kinect vil blive solgt fra den 9. juni for 399 dollar (omkring 2170 kroner) - den samme pris som PS4, skriver lederen af Xbox-divisionen hos Microsoft, Phil Spencer, på sin blog.

- Jeres tilbagemeldinger har betydning for os og spiller ind på de produkter og den service, vi opbygger, skriver Spender, som tilføjer, at den nye konsol stadig vil give adgang til "de bedste blockbuster games" og en lang række andet software.

Microsoft oplyste i april, at det har solgt fem millioner Xbox One-konsoller siden lanceringen sidste år, hvilket er noget mindre end de syv millioner PS4, som Sony har solgt.

En af årsagerne til dette er ifølge en del analytikere en prisforskel på 100 dollar (545 kroner) på de to produkter.

Xbox One med Kinect stemmekontrol og bevægelses-detektion vil fortsat koste det samme

499 dollar (2720 kroner).

- Vi har hørt I vil have mere at vælge mellem hos Xbox One," skriver Spender.

- I ønsker en bred vifte af muligheder i jeres spil og underholdningsoplevelser, og I ønsker også mange muligheder med hensyn til valg af hardware.

Spender siger, at Microsoft vil tilbyde Kinectsensor som en mulig tilføjelse til dem, der måske ønsker sig denne mulighed senere.

Xbox One bliver solgt i 39 lande, og den vil blive bragt på markedet i Kina senere i år.

0 kommentarer
Vis kommentarer