Ny software kan forudse kriminalitet

Det hævder i hvert fald firmaet bag spionprogram udviklet for den amerikanske regering

Kriminelle og terrorister kan i fremtiden blive anholdt længe før, de overhovedet har overtrådt loven.

Det bliver muligt ved hjælp af software, som kan spore og analysere individers adfærd på sociale netværk og dermed forudse personens bevægelser og handlinger i fremtiden.

Læs også: Apple på vej med smartur

Bag programmet, som hedder Riot (kort for Rapid Information Overlay Technology), står virksomheden Raytheon. Dem har du næppe hørt om før, men der er tale om den femte største leverandør af våbenteknologi til amerikanske militær.

Riot skulle efter sigende endnu ikke være blevet solgt til hverken virksomheder eller regeringer, men den amerikanske regering har adgang til softwaren, der er blevet udviklet som en del af et forskningsprojekt tilbage i 2010.

Formålet var at bygge et system til at varetage den nationale sikkerhed ved at analysere milliarder af oplysninger fra internettet.

Læs også: Symfonisk SciFi-koncert

Virker som almindelig søgemaskine
Riot virker i udgangspunktet som en almindelig søgemaskine – meget lig Google – og kan trække oplysninger fra sociale netværk som Twitter, Facebook og Foursquare.

Som man kan se i videodemonstrationen herunder (tilvejebragt af den britiske avis The Guardian) kan man med ganske få klik i Riot skabe sig et skræmmende nøjagtigt billede af individers gøren og laden og dermed skabe en så præcis profil af den pågældende person, at det bliver en realistisk mulighed med stor sandsynlighed at kunne forudse vedkommendes handlinger i fremtiden.

I Danmark er det lovligt for politiet at tilgå oplysninger, som en person offentliggør på sociale netværk.

Kilde: Metro

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere