Test: Gik gennem helvedet...

...og kom levende ud på den anden side - højttaleren Zikmu Solo blev nemlig udsat for den ultimate test: En afskedsfest for Ekstra Bladets praktikanter

Zikmu Solo fylder nemt en normal stue med rigtig god lyd. (PR-foto)
Zikmu Solo fylder nemt en normal stue med rigtig god lyd. (PR-foto)

Smuk højttaler - fin lyd!

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Lad mig begynde denne test med en undskyldning: Undskyld kære udlåner af Philippe Starck-højttaleren Zikmu Solo. Undskyld at kassen til jeres højttaler ligner noget, der er løgn.

Og undskyld for de uskønne ord og tegninger, som den lille kasse til fjernbetjeningen er udstyret med. I kan jo aldrig sende den højttaler ud til test igen.

Forklaringen på den hårdføre behandling af indpakningen til den i øvrigt alternative og meget vellydende søjlehøjttaler fra franske Parrot er nu ret enkel. Jeg fik nemlig en idé, der på forhånd var ond: Lad os udlåne testhøjttaleren til Ekstra Bladets fest for afgående praktikanter.

Den fest vender vi tilbage til...

Fransk-fransk model
Først lidt om højttaleren: 100 watt, tre indbyggede højttaler-enheder og meget avancerede muligheder for at indstille 'lydoplevelsen' via en app på for eksempel en iPhone, iPad eller Android-apparat.

Parrot, som fremstiller den elegante højttaler, er bedst kendt for sine lydprodukter til biler. Men som jeg anmeldte forleden, har selskabet indledt et meget vellykket samarbejde med den verdenskendte designer Philippe Starck om et meget smukt sæt hovedtelefoner. I vores test var de faktisk tæt på at score alle seks ud af seks stjerner.

Så højt når vi ikke med højttaleren, der er et andet resultat af det fransk-franske-samarbejde. Men Zikmu Solo, som højttaleren hedder, er bestemt ikke dårlig.

LÆS OGSÅ: Højttaleren du snakker dig glad med

Ideen med produktet er, at du fx. via Bluetooth kan styre og afspille lyd fra alle mulige kilder: Din computer, din tablet, din telefon. Du kan også tilslutte dine mobile apparater via NFC-teknologien. Elller gennem dit trådløse netværk afspille musik fra apparater, der understøtter den såkaldte DLNA-teknologi.

Der er også indbygget en docking-plads til iPhone (nej - ikke iPhone 5, men alle tidligere modeller). Her kan telefonen på samme tid lade og afspille.

Bøvl med indstillinger
Mine erfaringer med at indstille lyden trådløst - og for eksempel få højttaleren til at fungere bedst muligt i et lille rum - var ikke helt heldige. Ud af tre forskellige apparater lykkedes det mig kun at få 100 procent succes med de trådløse indstillinger via min iPod.

Det trækker klart ned, at man ikke kan regne med systemet - også selv om det sikkert er mig, der har gjort noget forkert.

EKSTRA: Her er pressemeddelelsen om højttaleren

Først og sidst er det dog lyden, der er afgørende i testen her. Og Zikmu Solo leverer et flot resultat for pengene.

Producenten Parrot lover stereo-oplevelse. Så har man heller ikke lovet for meget. For uanset hvor dygtig man er til at indstille højttaleren, så vil jeg foretrække to højttalere i lokalet. Og det bliver også muligt at styre, når der senere i 2013 kommer en opdatering af softwaren til Zikmu Solo.

Stort lokale - godkendt lyd
Og så tilbage til den ultimative test, der i praksis trak højttaleren - og særligt dens indpakning - igennem 'helvedet'.

En fredag eftermiddag blev den sat op i et lidt for stort mødelokale her i Politikens Hus. Og de næste mange timer drønede, dunkede og spillede den festen for vores afgående praktikanter op.

TEST: Kinesisk kvali-lyd for pengene

Tilbagemeldingen fra festens deltagere - der både trådløst og via et kabel afspillede deres medbragte musik direkte på højttaleren - var ret positiv. Lokalet var klart for stort til højttaleren. Men lyden og effekten havde de unge mennesker ikke noget at udsætte på.

Min dom efter både hjemme- og praktikanttest: Zikmu Solo fortjener fire KÆMPE stjerner - og så en enkelt femte stjerne af de små. Den sidste giver jeg for, at den smukke franske model overlevede festen, som mange stærke sjæle ellers er bukket under for i tidens løb.

Zikmu Solo er set til 6.899 kroner.

1 af 3 Du kan placere din iPhone (ikke iPhone 5) i toppen af højttaleren, hvor den på samme tid kan afspille musik og blive ladet op. (PR-foto)
2 af 3 Højttalerens front sidder magnetisk på og kan tages af, hvis man vil lave særlige indstillinger. (PR-foto)
3 af 3 Zikmu Solo fylder nemt en normal stue med rigtig god lyd. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere