Her er verdens første øje-styrede pc

Svenske Tobii er først i verden til at lancere pc´er, som kan styres med øjet!

(Foto: PR)
(Foto: PR)

De nye pc´er, Tobii I-12 og I-15, kan styres med synet! Tobii kalder teknologien Gaze Interaction, og den fungerer ved at lade brugeren styre pc´en via en indbygget øjestyringsenhed.

Læs også: Komplet radio

Det kan for fuldt funktionelle mennesker virke som et dyrt legetøj, men det er her tale om computere, som er optimeret til personer med nedsat bevægelighed. Tænk cerebral parese, Retts syndrom, Amyotrofisk lateral sklerose eller slagtilfælde/afasi. Folk med disse sygdomme er afhængige af alternativ og supplerende kommunikation for at blive hørt og kunne leve et mere selvstændigt liv.

Altid tilgængelig, altid på
Om det gælder kommunikation ansigt til ansigt eller med personer, som befinder sig langt borte, skal I-Series kunne tilpasse sig brugerens livsstil. Maskinen kan bruges indendørs, udendørs, i sengen, ved middagsbordet – hvor som helst, når som helst.

Mere social kommunikation
Tobii I-Series skal gøre det nemt at være social. Et stort udvalg af software og funktioner gør det nemt at kommunikere til dagligt, både gennem tale eller via e-mail, tekstmeddelelser, chat, Skype eller gennem telefonsamtaler med avanceret Bluetooth-teknologi.

Læs også: Nu dukker Kindle Fire HD op i Danmark

Brugeren kan også tage billeder og dele dem via e-mail eller sociale medier, surfe på nettet, spille spil, bruge almindelige pc-programmer og styre omgivelserne omkring dig.

Du kan læse mere om de nye pc’er HER

0 kommentarer
Vis kommentarer