Test: Kinesisk kvali-lyd for pengene

Læg mærke til produktnavnet Edifier - det er 100 procent kinesisk højttaler-lyd til fornuftige penge

Kinesisk? Ja! Men kan man bruge højttalerne til noget? Absolut, mener vores tester. (PR-foto)
Kinesisk? Ja! Men kan man bruge højttalerne til noget? Absolut, mener vores tester. (PR-foto)

Fire forsigtige stjerner!

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Jeg ved godt, at jeg sikkert lægger mig ud med alverdens kloge lyd-eksperter. Men jeg vover alligevel hele mit semi-kønne ansigt med en påstand: Pas på derude...kineserne kan godt selv nu.

Selvfølgelig har kineserne kunne en masse i mange år, men ofte er det primært navnet 'Made in China', vi lægger mærke til. Og ikke selve producenten bag, der måske har finere navne som Logitech. Bare for at nævne en kendt producent af computerhøjttalere.

Men Edifier - som producenten bag højttalerne i denne test hedder - er ren, rå 100 procent kinesisk. Hvilket produkterne slet ikke bliver dårligere af.

Absolut godkendt lyd
Som det fremgår af firmaets hjemmeside, så har man specialiseret sig i højttalere til netop computere og andet elektronisk isenkram. Og jeg har testet modellen kaldet Prisma.

I min test har jeg lagt mærke til to fakta, der ellers hidtil ikke har været standarden i 'ægte' Kina-modeller:

1: Prisma har et overraskende gennemført design

2: Lydmæssigt og teknisk får man meget kvalitet for pengene

Edifier Prisma-højttalerne er ganske enkelt et meget stærkt bud på en højttaler (med solid subwoofer) til din computer. Eller måske til dit fjernsyn? Jeg har testet begge måder at bruge højttalerne på - og medmindre du har tænkt dig at 'dunke løs' med den dybeste bas og på højeste volumen hele dagen, så kan du nemt få en absolut godkendt lyd ud af Edifier Prisma.

Ved første øjekast - og følen med fingrene - så er højttalersættet plastikagtigt. Ikke i den ondeste ondeste plastik-forstand. Men plastik, det er det.

Men når du først har fået sat højttalerne op og trukket de nødvendige ledninger, så forsvinder følelsen af plastik hurtigt. Anlægget - lad mig kalde højttalerne det - falder nemlig godt ind i et dansk miljø med fladskærme og computere indkøbt til en langt højere pris.

LÆS OGSÅ: Højttaleren du snakker dig glad med

Du kan også manuelt (via en knap på subwooferen) indstille basniveauet. Mens volumen kan reguleres direkte fra dine apparater OG fra - synes jeg - den ret overflødige eksterne volumenknap.

Lyden bliver aldrig prangende, men når du har justeret til, så opdager man langsomt, at lyden er ganske god.

Og den har Bluetooth
Der ligger en godtepose og venter på dig. Udover at tilslutte en lydkilde via kabel, har højttalerne indbygget Bluetooth.

Og det i en udgave, der både er supernem at bruge og giver en lige så flot lyd som gennem et kabel.

Designmæssigt er højttaleren også smart udstyret - det røde lys i toppen af subwooferen og i volumen-knappen skifter nemlig fra rød til blå, når du tilslutter en Bluetooth-kilde. Funky og nyttefuldt udført!

Eneste Bluetooth-anke er, at du ikke kan slå funktionen fra. Og det kan derfor blive lidt bøvlet, hvis et af dine apparater pludselig går på med Bluetooth...og du ikke ved hvilket. For så er lyden via kabel nemlig afbrudt, indtil du finder apparater med Bluetooth og slår forbindelsen fra her.

Edifier Prisma er set til lidt over 500 kroner på Pricerunner.

1 af 2 Den kinesiske producent Edifier har en bred vifte af højttalere i sit program. (PR-foto)
2 af 2 Kinesisk? Ja! Men kan man bruge højttalerne til noget? Absolut, mener vores tester. (PR-foto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere