Samsung Galaxy Note 3: Den bedste af de største

Samsungs hybrid af tablet og mobil er den mest finpudsede og praktiske hidtil

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Antal stjerner:

Da Samsung udsendte deres første Note, var der mange, der mente, at den var for stor. Men der findes faktisk en målgruppe, som arbejder meget mobilt, og som vil være fri for at skifte mellem telefon og tablet hele tiden.

Her er hybridstørrelsen perfekt, og konkurrenterne var også hurtigt ude med såkaldte 'phablets' (phone + tablet). Samsung fortsætter dog selv med at finpudse konceptet, og Note 3 har større skærm, bedre ydelse og endnu flere funktioner.

Udseende og konstruktion
Bortset fra størrelsen er fronten meget lig Galaxy S4, mens siderne har fået et godt riflet greb i imiteret metal. Bagsidens imiterede læder med imiterede syninger skal give mindelser om en eksklusiv notesbog.

Læs også: Google lancerer Android Kit Kat og Nexus 5

Kvalitetsmæssigt er det mislykket, men det giver et godt, skridsikkert greb. Selv om de ydre dimensioner faktisk er skrumpet, er den i princippet umuligt at betjene med én hånd. Men der findes en enhåndstilstand, hvor knapperne flyttes ud til kanten af skærmen.

På undersiden finder vi for første gang en USB 3.0 port til hurtig dataoverførsel.

Skærm
Med en skærmstørrelse på 5,7 tommer begynder man at nærme sig de små tablets, og det er ikke dårligt af noget, der kan være i en lomme. AMOLED-skærmen har rigtig godt sortniveau og kontrast, men lidt for overdrevet farvemætning i standardtilstand.

Læs også: Vi har testet de nye iPhone-modeller

Fordi den er kommet op i Full HD-opløsning føles skærmen meget skarpere end forgængerens, og det er nemmere at læse lille tekst, når man har meget på skærmen samtidig.

Kamera
Den medfølgende kamera-app ligner Galaxy S4’s til forveksling med nem adgang til kontrollerne. Hvis man ikke vil nøjes med autotilstanden, er der 12 motivprogrammer til rådighed.

Desværre er de fleste af dem gimmicks eller beregnet til meget specifikke situationer som for eksempel golf. Man kan således ikke vælge 'fest', 'indendørs' eller 'mørke', hvilket er et problem, da automatikken giver usle billeder i svagt lys. I normalt dagslys får man dog skarpe billeder med god hvidbalance.Flip Wallet hedder dette cover til Galaxy Note 3. Det kommer i ti forskellige farver og har en rude på forsiden, så brugeren kan komme direkte til de vigtigste funktioner.
Flip Wallet hedder dette cover til Galaxy Note 3. Det kommer i ti forskellige farver og har en rude på forsiden, så brugeren kan komme direkte til de vigtigste funktioner.


Lyd
Note 3 understøtter faktisk 'HD-lyd' – 24 bit/192 kHz tabsfri FLAC – men står lidt i skyggen af LG G2 på den front. Måske fordi man ikke på nogen måde har markedsført den som en underholdningsmobil, og fordi de medfølgende høretelefoner som sædvanlig ikke er noget at råbe hurra for. Med bedre hørebøffer er lyden god, men ikke fantastisk.

Læs også: Lenovo erklærer tablet-priskrig

Den indbyggede højttaler duer til håndfri telefoni, men er alt for lille og svag til musik.

I brug
Det er blevet lettere at bruge flere programmer samtidig takket være muligheden for at køre udvalgte programmer i miniaturevinduer. Desuden kan visse apps køre på delt skærm. Kort sagt er Samsung ved at gøre det lige så nemt som på computeren at gøre flere ting på én gang, og at klippe-klistre fra det ene program til det andet. Men vi er ikke helt derhenne endnu.

Ligesom på Galaxy S4 er der masser af funktioner, såsom at kunne bladre uden at røre skærmen og få forhåndsvisning af dokumenter. Mange af dem er dog unødvendige eller virker ikke efter hensigten. Andre funktioner omfatter hurtige noter, dokumenthåndtering, intelligent udklip og tegngenkendelse.

Til forskel fra tidligere – og fra konkurrenternes løsninger – virker det faktisk rigtig godt takket være den medfølgende S-pen. Hurtigmenuen gør det let at finde funktionerne, og det går hurtigere og er mere præcist, hvilket betyder, at pennen reelt tilfører værdi.

Ydelse
Takket være den nyeste Snapdragon-processor er Note 3 virkelig hurtig trods de mange funktioner. Den satte ny Geekbench-rekord med 933 (single-core) og 2.872 point (multi-core), og selv som browser klarede den sig godt med en score på 2.775 i Browsermark.

Læs også: WiMP tilgængelig i Windows Store

Andre præstationstests gav ikke lige så imponerende tal, især hvad angår 3D-grafik. Det er altså ikke den bedste spilmobil. Og trods større batteri har den dårligere batterilevetid end forgængeren.

Konklusion
Hvis man vil have en stor mobil til at arbejde på, er der ingen tvivl om, at Samsung er konge af segmentet, og at Note 3 er den mest fuldendte model hidtil. Ikke alene kan man have flere ting på skærmen samtidig, der er også masser af lettilgængelige funktioner til at lette arbejdet. Og den medfølgende pen gør, at man kan arbejde hurtigere og trykke mere præcist.

Det imiterede læder på bagsiden giver et godt greb, og Samsung Note 3 har en fremragende ydelse og en fantastisk skærm.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere