Test af LG G Pad 8.3: En behagelig overraskelse

Det er flere år siden, vi har set en tablet fra LG, men det koreanske firma har åbenbart ikke mistet håndelaget

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Vi bør til at begynde med retfærdigvis nævne, at vi er forsynet med en vis portion sund skepsis over for Android som tablet-operativsystem, hvilket primært skyldes manglen på dedikerede tablet-apps, men LG har gjort en del ud af softwaren til G Pad 8.3, og firmaet har til dels held med at presse en rimelig tablet-oplevelse ud af Android-styresystemet. På trods af et par uheldige svipsere.

Eksempelvis QPair, som er en funktion, der lader brugeren forbinde sin LG G Pad til en hvilken som helst Android smartphone (kræver Android version 4.1 eller herover). Når forbindelsen er etableret, vil for eksempel notifikationer om opkald eller tekstbeskeder fra telefonen også blive vist på tablet-computerens skærm. Smart.

Læs også: Hvornår får min mobil Kit Kat?

En anden Q-funktion er QSlide, som lader brugeren se op til tre forskellige apps på samme skærmbillede. Det gør man ved at smide hver enkelt app ind i sit eget vindue, som man både kan flytte rundt på skærmen samt gøre større eller mindre alt efter behov.

Og dem uden Q
Af andre funktioner kan vi nævne KnockON, som lader brugeren tænde og slukke for skærmen ved at prikke på skærmen to gange med fingeren, hvilket virker intuitivt og brugervenligt. Vi holdt i hvert fald hurtig op med at bruge power-knappen.

Smart Video kan også umiddelbart virke som en god ide. Det er en funktion, der nøjagtig ligesom funktionen Smart Pause, som vi kender fra Samsung Galaxy S4, bruger enhedens frontkamera til at holde øje med, om man faktisk kigger på skærmen, mens videoafspilleren kører.

Kigger man væk, afbrydes afspilningen. Men her er der også tale om en funktion, der afslører, at LG præcis ligesom Samsung, ivrigt propper 'smarte' funktioner ind i deres produkter uden altid at tænke tanken helt til ende.

Her er problemet, at frontkameraet på LG G Pad 8.3 er placeret sådan, at man næsten stensikkert kommer til at blokere for det med fingeren, når man holder tablet-computeren på den horisontale led, hvilket alt andet lige er den mest normale måde at se film på.

Hardware og design
I forhold til prisen fremstår LG G Pad 8.3 som et lækkert og velbygget produkt. Enheden er lige nøjagtig smal og let nok til, at man kan holde den i en enkelt hånd, og det er lækkert, at bagsiden er fremstillet af aluminium i stedet for plastic. Mindre lækkert er det, at aluminiumsbagsiden virker som en magnet på fedtfingre, men vi testede den sorte udgave af LG G Pad 8.3. Det kan forholde sig anderledes og knap så slemt med den hvide udgave.

Skærmen lader til gengæld til at have fået en overfladebehandling, der afviser de værste fingeraftryk, og som udgangspunkt er der tale om en af de flotteste og skarpeste tablet-skærme vi har set. Der er tale om et display af typen IPS med en Full HD- opløsning på 1920 x 1200, hvilket giver en pixeltæthed på 273 ppi. LG G Pad 8.3 byder på et meget dynamisk farveskema, og skærmen er meget lysstærk, hvilket måske er grunden til den smule backlight bleeding, som kommer i form af blåt lys fra kanterne.

Lysforureningen er ikke en katastrofe, og vi kan heller ikke med sikkerhed sige, om dette er et generelt problem, eller om der blot er tale om en produktionsfejl ved netop vores test-enhed, men det blev irriterende, hvis vi for eksempel afspillede film med mange mørke scener.

Ligesom den ellers fremragende skærm altså udfordrer vores tålmodighed en smule, er også lyden særdeles god og så alligevel ikke. Sætter man et sæt gode hovedtelefoner i G Pad 8.3 får man nemlig en fyldig og kraftig lyd, hvor der er god gang i alle frekvensområderne, mens de eksterne højttalere derimod er en tynd kop te. Igen er der ikke tale om nogen dealbreaker, men hvorfor stoppe lige før man når i mål?

Konklusion
LG G Pad 8.3 har været en behagelig overraskelse fra et firma, som ikke har haft et tablet-produkt på programmet i flere år. Til dels er der tale om et high-end produkt til budgetpris, og vi kan godt lide formfaktoren, som byder på en skærm på 8,3” i en enhed, som kun er en lille smule større end de mange 7”-tablets på markedet.

Læs også: Fujifilm forbedrer sin fuldtræffer

Nogle af enhedens smarte funktioner gør brugeroplevelsen bedre og mere intuitiv, mens andre vist ikke blev helt tænkt igennem. Både skærm og lyd er som udgangspunkt glimrende, selvom skærmen lider under backlight bleeding og de eksterne højttalere lyder som en mus, der synger falsk i en konservesdåse.

Læs den fulde version af anmeldelsen hos Lydogbillede.dk her

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere