Den bedste bærbare computer på markedet er blevet endnu bedre

13" MacBook Pro med Retina-skærm er hurtigere, lettere, tyndere og billigere

(Foto: PR)
(Foto: PR)

13" MacBook Pro med Retina-skærm (Haswell)

MacBook Pro med Retina-skærm er Apples topmodel blandt firmaets bærbare computere, og nu har den ultrabook-lignende maskine traditionen tro fået den årlige opgradering, hvilket giver os anledning til at kigge på den igen.

Den første MacBook Pro med Retina-skærm kom i sommeren 2012 og var en 15”-model. For knap et års tid siden kom så den mere populære 13” MacBook Pro i en model med højopløst Retina-skærm, og den blev vi svært begejstrede for.

Læs også: JBL satser på kvalitets-hovedtelefoner

Den kom med den bedste skærmopløsning på nogen bærbar computer på markedet – og det har den stadig – og ydelsen var også helt i top.

Den maksimale skærmopløsning er stadig på 2560 x 1600 pixels, hvilket kræver meget, meget gode øjne, da både bogstaver, ikoner og alt andet bliver så småt, at det ikke længere er praktisk at arbejde med.

Derfor har Apple begrænset indstillingsmulighederne, således at den maksimale mulige skalering går op til 1680 x 1050 pixels. Bedst ser skærmbilledet dog ud, hvis du vælger den indstilling, Apple kalder 'Bedst til Retina-skærm', hvilket er en opløsning på 1280 x 800 pixels.

Hvis du vil trodse Apples begrænsninger, så kan godt det lade sig gøre, men det kræver at du downloader et eksternt program, som kan justere skærmopløsningen. Vi prøvede programmet QuickRes, som lader dig skifte mellem et bestemt antal prædefinerede skærmopløsninger inklusive den maksimale på 2560 x 1600 pixels blot ved hjælp af et enkelt museklik, men der findes andre, som sikkert er lige så gode.

Bedre ydelse, længere batteritid
Ydelsen på den nye MacBook Pro med Retina-skærm har vi målt ved hjælp af Geekbench 3. Vores testmaskine kom med en konfiguration med Intel Core i5 processor på 2,6 GHz, mens denne skribents egen MacBook Pro, som hører til sidste års generation, på papiret skulle være en tand bedre med en Intel Core i7 processor på 3 GHz under hjelmen.

Ikke desto mindre scorer de to maskine stort set identisk i vores benchmark-test (3118 single-core og 6609 multi-core mod 3162 single-core og 6659 multi-core), hvilket altså vil sige, at den nye maskine yder lige så godt som den ældre til trods for en på papiret ringere konfiguration.

Forklaringen er Intels nye Haswell-arkitektur, som ikke blot får mere ud af processoren, men også forbedrer batteritiden. Derfor kommer dette års MacBook Pro med Retina-skærm med hele ni timers batteritid, hvor sidste års model måtte nøjes med syv timer.

 

Mange bække små …
Ellers er forskellene lette at overse, selvom de helt klart vil blive værdsat af feinschmeckere. 2013-modellen er således 50 gram lettere, 1 mm tyndere og kommer med Thunderbolt 2-porte i stedet for sidste års Thunderbolt-teknologi. Thunderbolt 2 understøtter 4K-opløsning og har dobbelt så meget båndbredde som Thunderbolt.

Læs også:Test af Asus Transformer Book: Både i pose og sæk?

Sidst, men ikke mindst understøtter den nye MacBook Pro den allernyeste Wi-Fi-teknologi, nemlig 802.11ac, hvilket giver mulighed for dataoverførsel på op til én gigabit per sekund, hvis ellers routeren derhjemme også understøtter det.

Konklusion
Det er meget svært at komme på noget negativt at sige om den nye MacBook Pro med 13” Retina-skærm. Den er både hurtigere, slankere og lettere end sidste års model.

Læs også: Børnevenligt og -sikkert tilbehør til din tablet

Skærmopløsningen er den bedste på markedet, og den kommer den nye netværksteknologi, 802.11ac, samt superhurtig tilslutning, Thunderbolt 2, der sågar understøtter 4K. Og for at det ikke skal være løgn, er den 2.000 kroner billigere end sidste års tilsvarende model.

Topkarakterer over hele linien!

Billedkvalitet:

Funktionalitet:

Brugervenlighed:

Kvalitetsindtryk:

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere