Her er piraternes favoritserie

For andet år i træk er det 'Game of Thrones', der topper listen over de mest downloadede tv-serier

Sidste afsnit af sæson tre i tv-succesen 'Game of Thrones' er årets mest downloadede. (Foto: AP/HBO, Keith Bernstein)
Sidste afsnit af sæson tre i tv-succesen 'Game of Thrones' er årets mest downloadede. (Foto: AP/HBO, Keith Bernstein)

Hvis du er en af dem, der ikke har kunnet vente på, at TV3 når frem til sidste afsnit af sæson tre af Game of Thrones, og derfor har valgt at downloade afsnittet, så er du ikke alene. For andet i år render serien med titlen som den mest downloadede tv-serie. Ulovligt forståes.

Det er bloggen TorrentFreak, der fokuserer på fildelingsnyheder på nettet, der står bag årslisten. Baseret på tal fra fildelingsnetværket BitTorrent.

Førstepladsen på årets list rendte det sidste afsnit af sæson tre af 'Game of Thrones' med for 5,9 millioner downloads. Det er flere end der valgte at se afsnittet ad traditionelle kanaler i USA.

'Breaking Bad' og 'The Walking Dead' tog anden- og tredjepladsen med henholdsvis 4,2 og 3,6 millioner downloads.

Se også: Skal betale 3.569.000 for at dele én film

Selvom tv-branchen forsøger at dæmme op for de ulovlige downloads, så kigger den samtidig med interesse på antallet af ulovlige downloads. Eksempelvis spiller det en stor rolle, når Netflix beslutter sig for, hvad der skal købes ind af tv-seriere.

- Når vi køber serier, ser vi på, hvad der klarer sig særligt godt på piratsider, afslørede Netflix' vicepræsident for indholdsopkøb, Kelly Merryman, tidligere på året over for hollandske Tweakers.

Blandt andet demonstreret med serien 'Prison Break', som Netflix købte rettighederne til i Holland, fordi serien netop her var blandt de mest downloadede.

Deler vandene
De ulovlige downloads deler dog generelt vandene. Nogle mener, at der kan være et positivt spinoff på pirateriet. Blandt dem den øverste chef hos Time Warner, Jeff Bewkes.

- Vores erfaring er, at det skaber flere abonnenter, sagde han til Variety tilbage i august, og erklærede, at titlen som mest downloadede var bedre end en Emmy.

Også hos HBO, der står bag 'Game of Thrones', er man ikke kun utilfreds med de ulovlige downloads af serien.

- Jeg burde måske ikke sige det, men det er faktisk et kompliment. Behovet er der, og det er har uanset ikke haft nogen negativ effekt på dvd-salget. Piratkopier er noget der kommer, når man har en succes på en betalingstjeneste, forklarede programchef hos HBO, Michael Lombardo, til Entertaintment Weekly umiddelbart inden starten på sæson tre.

På den anden side finder man blandt andre Gale Anne Hurd, der er executive producer på 'The Walking Dead'.

- Der er en fejlagtig opfattelse af, at pirateri på en eller anden måde er godt, at seerne vil udvikle en lyst til at betale for indholdet. Jeg er ikke sikker på, at de forstår, at de ikke har andet end anekdoter, som bevis for, at pirater vælger lovlige kanaler fremover, forklarede hun til Variety tidligere på måneden.

Den udmelding understøttes blandt andet af sæsonpremieren på fjerde sæson af 'The Walking Dead' i oktober. Afsnittet blev streamet gratis på tv-stationen AMC, hvor amerikanerne fortsat kan se afsnittet helt gratis. Det dæmpede dog, ifølge TorrentFreak, ikke lysten til af downloade selvsamme afsnit. Inden for de første 16 timer havde mere end en halv million mennesker downloadet afsnittet - flest i USA...

0 kommentarer
Vis kommentarer